Speltips, Paire – Tsonga 6/9: Långvarig fransk duell väntar i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2015

En tuff fransk duell väntar i den fjärde omgången av US Open. Känslan är att den ena fransmannen blivit en lite väl stor favorit inför den på förhand väldigt tuffa matchen.

US Opens första vecka lider mot sitt slut och precis som vanligt har vi fått se ett par rejäla skrällar redan under den inledande veckan. US Open har en historia av att vara en turnering där det förekommer en hel del skrällar, vilket ofta renderar i att stora namn åker ut tidigare än förväntat, samtidigt som vi får se oväntade spelare långt fram i turneringen.

Tidigare i veckan låg exempelvis Andy Murray under med 2-0 mot Adrian Marannino, men där lyckades skotten vända på steken och tog sig vidare efter tre raka set. Kei Nishikori, rankad fyra i världen, och Rafael Nadal, rankad åtta i världen, har dock båda fått se sig besegrade under turneringens första vecka. Intressant är att japanen Kei Nishikori var i final förra året.

Den som slog ut japanen var ingen mindre än Benoit Paire. Fransmannen har spelat strålande tennis under de sista månaderna. 26-åringen ser ut att ha tagit ytterligare kliv i sin utveckling och frågan är nu om han lyckas ta sig än längre än under karriärens hittills största formtopp år 2013?

Het fransk duell på söndagskvällen

I den fjärde omgången av turneringen väntar nu en fransk duell, när Benoit Paire tar sig an Jo-Wilfried Tsonga. Båda spelarna har imponerat stort hittills, även fall den förstnämnda haft ett betydligt tuffare spelschema. Jo-Wilfried Tsonga har visserligen inte tappat något set än, men har som sagt haft en ganska lätt resa så här långt.

Benoit Paire har slagit ut både Kei Nishikori och Tommy Robredo så här långt. Trots att Tommy Robredo är en stor grusspecialist får segern ses som väldigt imponerande, inte minst med tanke på att Benoit Paire tog det i tre enkla set.

Hur som helst är det kul att se hur Benoit Paires formtopp från Swedish Open i Båstad håller i sig. Där tog fransmannen hem turneringen efter att ha slagit just Tommy Robredo i finalen. Därefter har han spelat fortsatt fin tennis och bevisligen har han med sig formtoppen in i US Open.

Lång och tuff match att vända

De båda fransmannen har drabbat samman två gånger tidigare, där vi för att hitta det senaste mötet behöver leta oss tillbaka till 2012. Jo-Wilfried Tsonga har två segrar, båda med 2-0, men i ärlighetens namn saknar det relevans just nu.

Jo-Wilfried Tsonga, regerande mästare i US Open, får gälla som favorit i matchen, men i vår värld har spelbolagen gått bananas när det raka spelet på Benoit Paire ger hela 3,80 gånger pengarna. Det är på tok för högt och kan spelas av den som gärna har en TV-peng på matchen.

Vi riktar dock blickarna åt ett annat håll och fokuserar nu på överspelsmarknaden. Det känns otänkbart att någon av spelarna ska plocka den här matchen i tre raka set. Det är helt enkelt för jämnt, speciellt när Benoit Paire visat prov på en sådan formtopp. Därför spelar vi över 39 game i matchen till fina 1,88 gånger pengarna hos Betsson. Minst ett set kommer att bli långt och därför räknar vi kallt med att spelet sitter vid fyra set i matchen.

Speltips:

Speltips:  Över 39 game i matchen
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 18:30, söndag 6/9
TV:    eurosport logo(TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Benoit Paire  3,80 bwin logo
0-3  2,85 unibet logo
Jo-Wilfried Tsonga  1,32 unibet logo
Över 39 game  1,88 betsson logo
Under 39 game  1,88 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: