Speltips, Palermo – Roma 17/1: Målrikt på Renzo Barbera?

Spelbloggare Publicerat: 17 januari 2015
palermo roma 17/1
Foto: Bildbyrå

Palermo är ett av italienska Serie A:s offensivt lagda lag och möter defensivt starka Roma hemma på Stadio Renzo Barbera under lördagen. Blir det målrikt eller målsnålt?

När Palermo spelar, då kan ni räkna med underhållning. Lagets matcher snittar 3,33~ mål per match – flest i hela Serie A.

De kommer senast från en 3-4-torsk mot Fiorentina, i en match där det var svängdörrar åt båda håll. AIK- och svenskbekantingen Robin Quaison blev inbytt i den andra halvleken och gjorde två baljor. Nu väntas han få förtroendet från start – för första gången den här säsongen.

Denna förlust var Rosaneros första förlust på nio raka matcher, så formen ska inte vara något bekymmer. På hemmaplan är de oerhört starka och resultatraden är imponerande 5-3-1. Förlusten kom dessutom i början av säsongen – mot serietrean Lazio.

Palermos frånvarolista är helt tom, detta medan Roma saknar mittfältarna Nainggolan och De Rossi som båda är avstängda. Dessutom är Gervinho på landslagsuppdrag.  Kan vara värt att ha i åtanke om ni funderar på att satsa på 1×2-marknaden, i skrivandets stund betalar ettan 3,75, krysset 3,40 och tvåan 2,15.

Testar överspelet till dubbla degen

Roma jagar tätt i häl på serieledande Juventus och mellan dessa två det skiljer tre pinnar. Säsongsavslutningen verkar med andra ord bli extremt spännande, även mot Juventus alltjämt är stora favoriter att få lyfta pokalen.

Defensiven är Romas starkaste sida; på 18 matcher har ynka 13 mål släppts in, men nu senast fick de två i baken hemma mot Lazio och slutresultatet skrevs 2-2. Detta bröt en period på 270 spelade minuter utan insläppt mål.

När Roma ställts mot bättre motstånd, har de ändå bevisat att defensiven är sårbar. Palermo spottar in mål just nu och ska ha en god möjlighet att hamna i målprotokollet åtminstone en gång. Räknar med att hemmalaget kommer spela som vanligt – offensivt och fartfyllt – trots att de ställs mot ett, på pappret, starkare motstånd.

I sju av de tio senaste inbördesmötena har det blivit minst tre mål – vilket jag tror att det blir även nu. Till dubbla pengarna är över 2,5 mål spelbart i min bok. Väljer ändå att hålla insatsen nere.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Palermo 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 comeon logo 3 000 kr
Roma 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,87 comeon logo 3 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:45, 17/1
TV:  tvfyrasport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson