Speltips, Pantern – Oskarshamn 16/11: Det finns två tydliga trender

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2015

Båda lagen har en tydlig trend inför matchen mellan Pantern och Oskarshamn. Nu är frågan om de båda trenderna fortsätter att hållas vid liv.

Trots att IK Pantern har fyra förluster på sina fem senaste matcher finns det en tydlig trend som laget gärna fokuserar på inför matchen mot IK Oskarshamn. Malmöiterna har nämligen vunnit sex raka hemmamatcher och spelar rakt igenom fantastisk ishockey hemma i Skåne.

Stabila och stora segrar, bland annat 4-0 mot topplaget AIK, vittnar om att laget har en stor trygghet i Malmö Isstadion och att det finns god potential i laget när allting väl stämmer. Säsongen som nykomlingar i Hockeyallsvenskan har varit lyckad och laget har hela 33 inspelade poäng på 22 matcher. Det gör att de för närvarande är sexa i tabellen.

Nu väntar alltså match hemma mot IK Oskarshamn och frågan är om den iögonfallande hemmatrenden håller i sig. Hemmalaget har också revansch att utkräva efter oktoberförlusten mot Oskarshamn, då på bortaplan.

Inte alls lika stabila borta

IK Oskarshamn har visat sig vara ett lag som också kan hävda sig bra, men allra främst på hemmaplan där det bevisligen känns mer tryggt. Sex förluster på de sju senaste bortamatcherna talar sitt tydliga språk och inte blir det bättre av att de kommer till matchen med två raka förluster, borta mot Almtuna och hemma mot BIK Karlskoga.

Ja, som ni hör finns det en del som talar för en hemmaseger. Dels är det ett starkt hemmalag vi har att göra med, och dels är IK Oskarshamn ett lag som tar sin absoluta majoritet av poängen på hemmais snarare än bortais.

Därför tycker vi att bet365 betalar löjligt bra på den raka ettan. 2,40 gånger pengarna och det synar vi med glädje. Visst, det här kan bli jämnt och gästerna har en fin möjlighet att skaka Pantern. 2,40 är dock högt och vi tvekar inte en sekund.

Speltips:

Speltips:  IK Pantern vinna matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 16/11
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IK Pantern  2,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,00 ladbrokes logo
Oskarshamn  2,80 betrally logo
Över 4,5 mål  1,85 betstarsknapp logo
Under 4,5 mål  2,00 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: