Speltips Paris FC – Ajaccio 7/2: Toppmöte i Ligue 2

Martin Efvergren Publicerat: 7 februari 2022

Tabelltrean Paris FC och tabelltvåan AC Ajaccio drabbar samman i den 23:e omgången av Ligue 2. Matchen spelas måndagen den 7 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Paris FC – Ajaccio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Paris FC har visserligen kryssat i två matcher sedan årsskiftet, men ser vi över en längre period har man varit väldigt starka på sistone. Av de elva senaste matcherna har man vunnit nio och spelat två oavgjorda. Det ger att man står på 41 poäng efter 22 matcher och ligger på en tredje plats i Ligue 2.

I tisdags besegrade Paris FC topplaget Auxerre med 2-1 på bortaplan. Det var lagets första seger det här året då man alltså spelat oavgjort i de två inledande matcherna efter ett längre juluppehåll.

Faktum är att AC Ajaccio också spelade sin senaste match mot Auxerre. Deras möte ägde rum förra fredagen den 28 januari och slutade 0-0. Därmed har även Ajaccio endast vunnit en av sina tre matcher det här året. Före matchen mot Auxerre föll man mot Caen borta och dessförinnan slog man Amiens på bortaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Extremt målsnåla Ajaccio

AC Ajaccio ligger på andraplats i Ligue 2 och är en poäng före Paris FC. Vid en seger i den här matchen kan man kliva upp på samma poäng som serieledarna Toulouse som just nu har en match mer spelad.

Paris FC och Ajaccio möttes senast i den femte omgången av Ligue 2 den här säsongen. Då vann hemmalaget Ajaccio med 1-0. De båda mötena lagen emellan förra säsongen slutade 1-1.

Det är med andra jämna förutsättningar inför det här toppmötet. I kraft hemmaplansfördel gäller Paris som knappa favoriter hos spelbolagen. En rak etta ges till ett odds omkring 2.35.

Ajaccio sticker verkligen ut när det kommer till deras starka defensiv. På 22 matcher har man bara släppt in 10 mål vilket är överlägset bäst i serien. Framåt har man dock bara gjort 21 mål och man är därmed också seriens klart målsnålaste lag med ett snitt på anmärkningsvärt låga 1.41 gjorda/insläppta mål per match.

Ser vi till Ajaccios 10 senaste matcher så har det gjorts under 1.5 mål i hela 9 av dessa.

Paris FC är ett något målgladare lag men de kommer nog få svårt att bryta igenom Ajaccios solida organisation här. Jag håller ändå hemmalaget som favoriter, men framförallt finner jag god anledning att tro på en tät och målsnål tillställning. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 7 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: