Speltips, Paris Saint-Germain – Lyon 1/8: Tillbaka på hörnstigen

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2015

Årets första titel i Frankrike ska delas ut, det handlar om Supercupen – Paris Saint-Germain möter Lyon i Montreal. Från vår sida innebär det hörnfokus.

Förra årets etta mot tvåa. Titeln som finns i potten är kanske inte den allra mest eftertraktade, men alltjämt en titel och handlar till del om att få en knuff in i seriespelet som lurar runt hörnet; en bra start med andra ord. De två senaste årens titlar har plockats av just Paris Saint-Germain medan Lyon plockade den dessförinnan. 2006 möttes de här sidorna och då var det Lyon som vann efter ett rejält straffdrama.

Skulle inte alls bli förvånad om första- och andraplatsen kommer innehas av PSG respektive Lyon även i år. Känns inte som att något lag ska kunna utmana PSG i toppen, framförallt om de, vilket det verkar som, får behålla av supersvensken Zlatan Ibrahimovic. Lyon ser fortfarande starka ut på pappret och ja, jag värderar de som näst bäst i Frankrike.

Har sett annorlunda ut för lagen under försäsongen. PSG har vunnit fyra matcher och spelat en oavgjord, och då har man exempelvis mött Chelsea och Manchester United. Funnits fina tendenser i spelet. Lyon har inte kommit ut lika rätt; förlorat fyra av fem matcher och blivit nollade i alla dessa.

10/10 under linan

Den statistiken talar ju för Paris Saint-Germain. Förstås. Men när ettan cirkulerar under 1,70x på neutral plan, då känns den inte speciellt relevant. Skiljer ändå inte så extremt mycket, och Lyons skrällmöjligheter ska inte bortses från.

Istället – hörnfokus. Ni som följde oss under det förra spelåret minns säkert ihåg hur vi gånger efter annan lurade upp spelbolagen på läktaren på hörnmarknaden i Paris Saint-Germains matcher. Och det var samma sak nästan varje gång – underspelande på hörnmarknaden.

PSG vill alltid och är oftast spelförande; bygger spelet runt ett stort bollinnehav. Dock sker attackerna främst centralt, om inte slås inläggen helst tidigt och hörnor är uppenbarligen ingenting man söker.

Inte lika stor koll på Lyon i detta område, men i deras fem vänskapsmatcher har hörnstatistiken varit: 9-5-8-4-7. PSG:s – 5-6-8-3-9.

Här är Bwins hörnlina på 9,5 – alltså tio av tio under. Det snackas inte bort. 1,75x kanske inte ses som jättesexiga siffror, men är de av värde så det räcker och blir över.

Speltips:

Speltips: Under 9,5 hörnor
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, lördag 1/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain 1,62 williamhill logo
Oavgjort 3,80 comeon logo
Lyon 6,00 betway logo
Över 2,5 mål 2,17 unibet logo
Under 2,5 mål 1,73 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: