Speltips, Philadelphia Flyers – Nashville Predators 20/12: Favoriten spelas

Simon Pålsson Publicerat: 19 december 2016

Det går att hitta en vinnare inför NHL-drabbningen mellan Philadelphia Flyers och Nashville Predators, som spelas klockan 01:00 natten till tisdag svensk tid.

Här hittar vi en favorit.  Låt oss se om ni håller med oss.

På ena sidan har vi ett Philadelphia Flyers med fantastisk form. Hemmalaget kommer till den här matchen med en väldigt fin period i ryggen. Tio tvåpoängare av elva möjliga på sistone. Den enda förlusten kom visserligen så sent som i den senaste matchen då Dallas Stars blev för svåra.

Philadelphia Flyers avslutade då sin tre matcher långa bortaturné med en 3-1-förlust, där det sista målet för övrigt kom i öppen kasse. Det är inte på något sätt alarmerande, utan kan snarare fungera som en liten väckarklocka som varnar laget om att inte slappna av.

Nu vänder Flyers hem till Philadelphia igen och lär vara taggade på revansch och att spela ishockey inför sin egen publik igen. Nashville Predators gästar och där kan vi snacka om ett lag som inte alls har samma fina form att luta sig tillbaka mot.

Ett rakt spel hämtas här

Bortalaget har nämligen bara två vinster på sina åtta senaste matcher, att jämföra med tio på de elva senaste matcherna för hemmalaget. Det säger sig själv att den skillnaden är ett bevis på en klar form- och klasskillnad mellan lagen. Åtminstone just här och nu.

Tänk också på att Nashville Predators inte har vunnit en match mot Philadelphia Flyers sedan 2014. Laget har nu fyra raka förluster mot Flyers och med tanke på den risiga formen finns det inte mycket som talar för att den negativa trenden ska brytas. Det vågar vi påstå. Skadelistan är en annan faktor som kan spela in.

Anthony Bitetto kommer inte till spel för gästerna. Därutöver är Miikka Salomaki, Reid Boucher och publikfavoriten P.K. Subban högst osäkra till spel. En rad potentiellt tunga avbräck för Predators alltså. För hemmalagets del är Matt Read, Michal Neuvirth, Sean Couturier och Mark Streit alla indisponibla. Å andra sidan är det här fyra avbräck som laget får lära sig att hantera ett tag till, varpå det inte bör påverka på tok för mycket här.

Vi riktar in oss på ett rakt spel här. Philadelphia Flyers vinner (ordinarie tid) till 2,25 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus) synar vi gärna.

Speltips:

Speltips:  Philadelphia Flyers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, tisdag 20/12
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: