Speltips, Piteå – Luleå 25/6: Väldigt bra odds på derbyt

Simon Pålsson Publicerat: 25 juni 2015

Två formstarka lag från Norrbotten drabbar under torsdagskvällen samman i ett derby som har alla förutsättningar att bli underhållande i Division 1 Norra.

Derby della Norrbotnia – så väljer Piteå IF själva att kalla matchen mot IFK Luleå. Det är det första derbyt mellan klubbarna på fem år och det har man utnyttjat. Förhoppningen är att locka en stor publik till LF Arena där matchen kommer att spelas på det snabba konstgräset.

Derbyt mellan de två lagen från norrbotten, som då bör gå under den svenska benämningen Norrbottensderbyt, har alla förutsättningar att bli en underhållande historia. Det är två offensivt starka lag som möts och det är därutöver två lag som har haft en varsin bra säsong så här långt.

Hemmalaget Piteå IF ligger för närvarande sexa i tabellen, men med ynka tre poäng upp till Akropolis på den så viktiga andraplatsen. Det är nämligen den platsen som innebär kval upp till Superettan. Förstaplatsen är som vanligt en direktplats, men redan nu har Dalkurd FF kopplat ett bra grepp om den platsen – även fall mycket fortfarande kan hända.

Gästande IFK Luleå har också inlett säsongen bra, till och med lite bättre än sina grannar där i Norrbotten. 20 poäng på de inledande 11 matcherna innebär att laget bara har en poäng upp till Akropolis och det kan man tacka sin fyra senaste matcher för. Tre segrar och dessutom ett oavgjort resultat mot Dalkurd är ett mycket fint facit att ha med sig in i derbyt.

Två galet offensiva lag – vi synar

Både Piteå IF och IFK Luleå spelar föga förvånande på konstgräs, något som präglar de båda lagens spel. Det är ett fartfyllt och offensivt spel man bjuder på, något som förhoppningsvis kan ligga till grund för ett underhållande derby med två lag som verkligen vill ta tre poäng.

Intressant är att egentligen inte något av lagen har något att förlora. Det är snarare så att båda lagen har en hel del att vinna och borde ta sig framåt i banan för att kunna knipa tre poäng. Serien är så pass jämn att en trepoängare kan bli guld, eller kanske snarare silver, värd i slutändan. Derbyt kan i vissa fall få en avvaktande karaktär med två lag som inte gärna förlorar, men rivaliteten mellan klubbarna är inte riktigt på den nivån. Här vinner man hellre än inte förlorar.

Piteå IF saknar fortfarande både Martin Oscarsson och Johan Isaksson, men har fått tillbaka Fredrik Lundgren. IFK Luleå har inga bekymmer, men får äntligen tillbaka den tidigare skadade James Baldwin, som dock troligen inte startar.

Viktigt att komma ihåg inför matchen är att lagen kommer med fina trender till matchen. Piteå IF har på sina fem hemmamatcher under säsongen gjort hela 16 mål, medan IFK Luleå hela tio mål på sina fyra matcher. Två offensivt starka lag, minst sagt.

Det är också det vi har utgått från när vi valt spel inför matchen. Vi har en god känsla inför derbyt och tror att det kommer att vara av en underhållande karaktär. Det raka överspelet (2,5) ger 1,70 som bäst – men vi väljer något annat. Över 1,5 mål i andra halvlek till hela 1,90 hos Unibet är ett fint odds som passar den förmodade matchbilden bra. Två lag som känner på varandra till en början, men en match som låses upp mer och mer. I andra halvlek – gärna efter att ett lag öppnat upp matchbilden via ett mål – blir det åka av åt båda håll. Då borde vi få se åtminstone två mål under matchens sista 45 minuter.

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål i andra halvlek
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 25/6
TV / Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Piteå IF  2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
IFK Luleå  3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,70 bwin logo
Under 2,5 mål  2,25 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: