Speltips, Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers 9/11: Hett toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 november 2016

Pittsburgh Penguins och Edmonton Oilers drabbar samman i ett hett toppmöte, en match som dessutom är Viasats huvudmatch och sänds på TV3 Sport. Det här kan mycket väl bli underhållande.

Ett tungt NHL-toppmöte väntar natten till onsdag svensk tid. Pittsburgh Penguins återvänder hem till Pittsburgh efter en rad matcher på bortaplan. För motståndet står Edmonton Oilers, som haft en väldigt fin öppning på säsongen.

Båda lagen finns just nu i toppskiktet av tabellen. Penguins har 18 inspelade poäng på sina tolv första matcher och kan därmed gå förbi Oilers i händelse av en seger i den här matchen. Edmonton Oilers har nämligen en poäng mer, men har också spelat en match mer så här långt.

Det här blir för övrigt Edmonton Oilers femte raka match på bortaplan och vi kan misstänka något trötta ben och huvuden i laget. Å andra sidan vänder de snart hem igen och vill säkert kräma ut det sista från den här bortaturnén.

Skadebekymmer hos gästerna

Båda lagen har spelat en offensivt inriktad ishockey under inledningen av säsongen, ett spel som alltså visat sig vägvinnande för både Penguins och Oilers. Det intressanta är också att båda lagen haft en klar tendens att inleda sina matcher på ett minst sagt intensivt sätt, något som landat i flertalet målrika förstaperioder. För Oilers del har de fyra senaste matcherna slutat med minst två mål i den första perioden, till exempel.

När det kommer till skador inför matchen finns det främst problem hos gästerna. Derrick Pouliot missar matchen för hemmalaget. Försvararen har haft skadebekymmer, men sägs närma sig en comeback. För gästernas del är skadelistan som sagt betydligt längre. Andrew Ference, Mark Fayne, Drake Caggiula och Kris Russell missar garanterat matchen. Därtuöver finns det en rad spelare som är osäkra till spel, däribland Zack Kassian, Jesse Puljujarvi, Brandon Davidson och Matt Hendricks.

Vår känsla är att Pittsburgh Penguins kommer väldigt taggade till sin första hemmamatch sedan den 28 oktober. Inte sällan får vi se en urladdning i den här typen av matcher. Edmonton Oilers är dessutom ett lag som kan bjuda upp till dans. Vi räknar med en rivstart och tycker att 1,95 gånger pengarna för över 1,5 mål i den första perioden är bra betalt. Det hittar vi hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (första perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 9/11
TV:   tv3sport logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: