Speltips, Pittsburgh – Philadelphia 2/4: The Battle of Pennsylvania

Emil Jakobsson Publicerat: 1 april 2015

Pittsburgh - Philadelphia NHL-speltips 2 april 2015Natten mot torsdag är det dags för det laddade mötet mellan de två lagen från delstaten Pennsylvania, Pittsburgh Penguins från västra Pennsylvania tar emot Philadelphia Flyers från de östra delarna av delstaten.

Philadelphia är verkligen svårbedömda just nu. De förlorade fyra raka matcher och sen krossade dem Detroit med 7-2. Efter det följde ytterligare fyra förluster innan de knäppte självaste Chicago på näsan genom en stark 4-1-seger. Nu senast förlorade de mot San Jose efter straffar och frågan är vilket Philadelphia vi får se mot Penguins?

Men det är en enorm skillnad på hemma- och bortaplan. Både segern mot Detroit och Chicago har kommit på hemmaplan samtidigt som de förlorat nio raka bortamatcher. Det är så illa att det bara är de tre sorgebarnen i öst (Buffalo, Toronto och Carolina) som har spelat in färre poäng på bortaplan är Philadelphia den här säsongen i den östra konferensen.

Pittsburgh jagar samtidigt bästa möjliga utgångsläge inför slutspelet men formen är verkligen inte den bästa. Seger efter straffar nu senast mot San Jose och innan det en knapp uddamålsseger mot Arizona som ligger sist i den västra konferensen. Dessutom förlorade de sex av sju matcher innan det två segrarna och så här nära slutspelet är det givetvis oroväckande för dem. Hemma i Pittsburgh har de bara vunnit två av de fem senaste och de senaste åren har de haft otroliga svårigheter mot just Philadelphia.

Faktum är att Philadelphia vunnit sex raka matcher mot Pittsburgh, bland annat tre stycken på bortaplan. Den här säsongen har Philadelphia vunnit med 5-3 på bortaplan och 3-2 på hemmaplan. Vi tror att den här typen av rivalmöte är det som krävs för att locka fram det Philadelphia som vi såg krossa Detroit och vinna komfortabelt mot Chicago, med tanke på att laget inte har något att spela för kan det behövas extra tändvätska för att verkligen komma igång.

Kännbara skador för båda lagen

Båda lagen har tuffa skadelägen, Pittsburgh saknar både Kris Letang, Christian Ehrhoff och Olli Maatta som är tre av de fyra backar som har mest istid i laget. Även Philadelphia har en hel del skador på bland annat Streit, MacDonald och Schenn vilket givetvis är tunga avbräck.

Med tanke på Pittsburghs svaga form, tunga skador på viktiga backar och historia av svaga resultat mot just Philadelphia är det avslag på raka etta till 1,85 enligt oss. Man har 2,88 för Philadelphia inklusive övertid men jag lockas mer av Philadelphia över 2,5 mål som betalar 2,55 hos Bwin. Ett lag som Philadelphia kan lika gärna spela 3-3 eller förlora med 5-3.

Båda lagen saknar viktiga backar vilket borde betyda att vi får se ett öppnare spel med fler chanser. Philadelphia har samtidigt gjort över 2,5 mål i fem raka matcher mot Pittsburgh och jag tror de kan göra en stark match här. De är bättre än vad oddsen avslöjar, även om Pittsburgh helt korrekt är favoriter är de absolut inte så tunga favoriter att ettan som moneyline bara betalar runt 1,4 gånger pengarna.

Ladda upp spelkassan med en ny bonus!

Missa inte vår utförliga bonusguide där ni hittar de bästa bonusarna just nu från mängder av spelbolag.

Ni hittar bonusguiden här.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Pittsburgh 1,85 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,2 ladbrokes logo 1 000 kr
Philadelphia 4,0 bwin logo 250 kr
Under 5,5 mål 1,76 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,2 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Philadelphia över 2,5 mål
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot torsdag kl 02:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo