Speltips Polen – Sverige 21/1: Handbolls-EM

Martin Efvergren Publicerat: 21 januari 2022

Sveriges EM-äventyr rullar och vidare och fredagskvällen är det Polen som står för motståndet i mellanrundan av handbolls-EM 2022. Matchen spelas den 21 januari 2022 med avkast kl 18:00.

Polen – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förväntningarna på det svenska handbollslandslaget i EM 2022 i Slovakien och Ungern var höga inför turneringen. Än så länge har man inte riktigt levt upp till dem, men de viktigaste matcherna återstår fortfarande.

I gruppspelet klarade sig Sverige vidare med och nöd och näppe. Premiären mot Bosnien-Hercegovina såg lovande ut, men därefter föll man återigen mot ett Spanien som Sverige har haft svårt mot i många år. I den sista matchen behövde man klara minst oavgjort mot Tjeckien och det lyckades man precis med då den matchen slutade 27-27.

Polen slutade på andra plats i sin grupp som vanns av Tyskland. De inledde turneringen med att besegra Österrike och Vitryssland med ganska god marginal i de två första matcherna. I den sista gruppspelsmatchen var det emellertid Tyskland som var det starkare laget då de vann det mötet med 30-23.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige är stora favoriter

Spelschemat ligger nu tätt i detta EM i handboll. Både Sverige och Polen spelade sin första match i mellanrundan på torsdagen och nu väntar alltså ny match med, i Polens fall, mindre än 24 timmars återhämtning.

Sverige var klara favoriter inför sin match mot Ryssland och den här gången levererade man som förväntat. Sverige var det genomgående bättre laget och kunde till slut vinna med 29-23.

Ryssland gjorde det svårt för Sverige inledningsvis då man hela tiden försökte dra ner på tempot samtidigt som Sverige eftersträvade det motsatta. Successivt lossnade det för svenskarna som svarade för sin bästa insats sedan premiären mot Bosnien-Hercegovina.

Förutom Ryssland är nu Sverige i en grupp med Polen, Spanien, Tyskland och Norge. Sverige tar då med sig sin förlust mot Spanien i det första gruppspelet. Då det bara är två lag som går vidare från den här gruppen blir varje match oerhört viktig.

Polen föll sent på torsdagskvällen med hela 42-31 mot Norge. Sverige har nu fördelen av att deras match spelades på eftermiddagen igår och svenskarna gäller också som klara favoriter hos spelbolagen. Ett spel på att Sverige vinner ger endast omkring 1.10.

Sverige och Polen möttes i två träningsmatcher i november där Sverige vann båda med siffrorna 32-28 samt 31-24. När de senast möttes i tävlingssammanhang, i EM 2020, vann Sverige med 28-26.

Polens match mot Norge blev ett riktigt målkalas och jag finner anledning att tro att det kan bli något liknande även här. Både Sverige och Polen har snittat runt 30 mål per match i den här turneringen. Därför blir mitt spel att det kommer göras över 56.5 mål till 1.76 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 56.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, fredag 21 januari 2022
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: