Speltips Ponferradina – Espanyol 4/1: Copa del Rey

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

Segunda-laget Ponferradina gästas av La Liga-laget Espanyol i Copa del Rey. Matchen spelas den tisdagen den 4 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Ponferradina – Espanyol

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SD Ponferradina från staden Ponferrada slutade på åttonde plats i Segunda Division förra säsongen. Den här säsongen ser man ut att kunna att kunna göra det ännu bättre då man just nu ligger på en femte plats med 37 poäng efter 22 spelade matcher.

Så sent som i fredags föll man dock med 2-0 borta mot Real Oviedo efter att man drabbats av tre (!) utvisningar. Inför den matchen hade man emellertid sju raka matcher utan förlust om vi räknar in två matcher i Copa del Rey. I den spanska cupen har man besegrat Cacereno och Ibiza för att ta sig till den här rundan.

Nu väntar alltså La Liga-motstånd då Espanyol, som vann Segunda Division förra säsongen, kommer på besök. De har svarat för en stark höst i sin återkomst till högstaligan och ligger för tillfället på en nionde plats efter att ha tagit 26 poäng på 19 matcher.

Även Espanyol spelade senast på nyårsafton då man lyckades vinna med 2-1 borta mot Valencia. Detta efter att man vänt underläge till seger under matchens sista tio minuter.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra spelvärde

Espanyol har överträffat förväntningarna så här långt i La Liga. I Copa del Rey har man gjort vad som förväntas då man slagit ut Solares och Cristo Atletico med uddamålsvinster i båda matcherna.

Med en imponerande vändning och trepoängare borta mot Valencia bakom sig lär man komma med en god känsla till den här matchen. Precis som de flesta lag har de dock en del avbräck då sex spelare saknades senast, bland andra Herrera, Joan Garcia och David Lopez.

Då Espanyol spelade i Segunda förra säsongen var det inte så längesedan de här båda lagen möttes. I mitten av maj förra året vann Espanyol borta mot Ponferradina med 4-1. Det första mötet slutade 2-0 till Espanyols fördel.

Espanyol är trots det inga stora favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att bortalaget vinner ger hela 2.35 gånger insatsen.

Den här typen av cup-matcher är alltid något ovissa och Espanyol har bara med liten marginal vunnit mot sämre motstånd än Ponferradina i de två senaste omgångarna.

Spelbolagen lutar också åt att det här kommer att bli en målsnål match, men som jag ser det är det mycket som talar för motsatsen. Espanyol kommer från fyra raka målrika matcher och det har gjorts över 2.5 mål i båda deras cup-matcher. Det har också gjorts två mål eller fler i Ponferradinas sex senaste matcher.

Sammantaget gör detta att mitt spel blir att det kommer göras över 2 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos CampoBet. Det innebär alltså att vi får pengarna tillbaka om det görs exakt två mål totalt.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, tisdag 4 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: