Speltips, Portland Timbers – Sporting Kansas City 10/9: Rejält överodds hittat

Spelbloggare Publicerat: 9 september 2015

Lite halvdant spelutbud, men vi tar oss över Atlanten och har hittat ett intressant spelobjekt från MLS och Western Conference. De som ska underhålla oss är – Portland Timbers och Sporting KC.

Tre friska pinnar står på spel i sträckstriden. Båda dessa parter står på 40 inspelade pinnar och är således just nu med ena foten i slutspelet – men ner till död mark skiljer så lite som två pinnar. Sporting KC är förvisso i en klart trevligare situation med två matcher mindre spelade än de flesta konkurrenter, men en torsk skulle alltjämt göra att det börjar bränna rejält underifrån.

Gillar Sporting Kansas Citys trupp bättre än Portlands dito. Dock bör det inte skilja alltför mycket; Western Conference är en extremt jämn och en oförutsägbar serie. Mellan ettan LA Galaxy och sexan, just Portland Timbers, är avståndet bara på sex poäng och det talar sitt tydliga språk.

Flera försvarspjäser out

Här är min tanke blixtklar – målrikt. Varför?

Taktpinnen ska tas av Portland. De är extremt starka hemma på Providence Park och radat upp sju vinster, fem oavgjorda och endast en torsk på arenan. Behovet av en trea är stort, för att skapa utrymme neråt. Räkna med en värd som vill attackera.

Men detta kan också straffa sig rejält. De betydande försvarspjäserna Liam Ridgewell och Alvas Powell – som båda spelat 26 av 27 matcher från start – är out; ena avstängd och den andra på landslagsuppdrag. På det är också den defensiva mittfältaren Diego Chara skadad. Sårbara – är ordet.

Och på tal om sårbara; Sporting KC har förlorat tre matcher i följd och på dessa släppt in hela tio mål. Nu kommer man till spel utan den kanske viktigaste försvararen Matt Besler och flera försvarskollegor samt mittfältare är otillgängliga och/eller osäkra för spel.

Portland har två raka matcher som bjudit på minst tre mål, Sporting sex stycken. Hade köpt över 2,5 mål till oddset vi erbjuds nu – 1,85 – utan alla dessa avbräcken. Nu är det odiskutabelt att värdet finns där och känslan är att oddssättarna borde justera siffrorna närmare avspark. Synar med glädje.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,875 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 04:30, natten mot torsdag 10/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Portland Timbers 1,90 betsson logo
Oavgjort 3,60 titanbet logo
Sporting Kansas City 4,50 unibet logo
Över 2,5 mål 1,875 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: