Speltips, Porto – Chelsea 29/9: Vänder inte – ännu

Spelbloggare Publicerat: 29 september 2015

Porto är fantastiskt starka inför hemmapubliken och när Chelsea, som inte alls fått till det hittills under spelåret, kommer på besök känns det som ett logiskt val att skjutsa in polletterna på värden.

Spelbolags bästa bonusar: Ladda spelkassan, de bästa bonusarna från 24 spelbolag hittar ni här.

José Mourinho är tillbaka på Estádio do Dragão, men nu i en annan skepnad – som Chelseatränare. Det var här hans namn blev välkänt, när Porto fördes till titeln i just CL, för att sedan skeppas vidare till Chelsea. Två år där, sen två andra äventyr; nu tillbaka. Statusen han har i Porto är alltjämt stor och räkna med att han kommer tas emot på ett fint sätt.

Blev bara en pinne för Porto i serien senast, borta mot den mediokra nästjumbon Moreirense – dock med visst oflyt eftersom motståndarnas kvitteringsbalja kom med bara minuter kvar av matchen och en rad spelare vilades inför just den här bataljen. Förstaplatsen innehar man fortfarande och det är med en fin start där, som man kan vandra vidare med i CL.

Råder däremot totalt kaos i Chelsea. Seriemästarna har öppnat spelåret på ett makalöst uselt vis; krattat ihop åtta pinnar på sju matcher är med det på fjortondeplatsen. Avståndet upp till toppen växer och desperationen verkar börja tillta – det syns på spelare, ledare och känns i luften.

Galet hemmastarka

Formkurvan har pekat uppåt för Chelsea, men nu senast var man oerhört nära att till och med förlora borta mot Newcastle, som är nästjumbo i Premier League. 0-2 hämtades in till 2-2 med tio minuter kvar att spela. Det var ”tillbaka på ruta ett”-känsla över den prestationen.

Säkert lite svårt för spelarna att hålla hundraprocentigt fokus på CL nu när man hackar så i serien, inte så att detta skulle vara mindre prioriterat – men pressen utifrån och säkert inifrån är alltjämt enorm och tär på krafterna.

Gruppspelet öppnades dock på bästa möjliga sätt. Maccabi Tel Aviv krossades enkelt med 4-0, men ska också nämnas att de inte har någonting att göra på den här nivån. Planenligt att siffrorna skulle skjuta i höjden. Porto fick ”bara” 2-2 borta mot Dinamo Kiev efter att man släppt in det sista målet med en minut kvar av ordinarie speltid. Fortfarande helt okej med en pinne från en sådan bortamatch.

Porto är fantastiska på hemmaplan ute i Europa, klart sämre borta. Sju hemmamatcher i följd utan förlust, varav fem vinster och två kryss. Exempelvis vann man med 3-1 mot Bayern München och 4-0 mot Basel under förra året – fantastiska prestationer. Inte heller så att det är tillfälligheter med den här hemmastyrkan, den har funnits under en bra tid.

Känns som att Chelsea lever lite på sitt namn här, sett till hur oddsen är utsatta. Faktiskt svårt att se de vinna här. Därför spelas Porto draw no bet till smakrika 1,83 x polletterna hos Unibet med en medelsumma. Favoritskapet bör helt enkelt vara större.

Speltips:

Speltips: Porto draw no bet
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/9
TV:  viasatmotor logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Porto 2,60 williamhill logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chelsea 3,00 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,32 unibet logo
Under 2,5 mål 1,64 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: