Speltips, Portsmouth – Derby 12/8: Fortsatt cupfokus

Spelbloggare Publicerat: 12 augusti 2015

Två divisioner skiljer dem åt, men det kan vara skillnad i motivationsnivåerna. Portsmouth och Derby ryker ihop på Fratton Park och värden ska kunna bjuda på en fajt.

Ett 30-tal matcher avverkades under tisdagen – nu återstår fyra stycken innan den första rundan av Capital One Cup, också kallad Ligacupen, varav tre spelas nu på onsdag, kan summeras. Vi tar oss till den engelska sydkustshamnstaden Portsmouth där just Portsmouth – spelandes i League Two – tar emot storfavoriten att ta steget från Championship till Premier League, Derby.

Om ett år kan det alltså skilja tre divisioner mellan klubbarna, inte två som nu. Portsmouth ska dock ha en helt okej chans att avancera uppåt i seriesystemet även de. Man har shoppat loss och hade hela nio nya startspelare på planen i seriepremiären mot Dagenham & Redbridge, vilken vanns med 3-0. Nytt självförtroende verkar vara ingjutet i truppen och kvalitén är tydligt höjd.

En mindre lovande premiär stod Derby för. 0-0 löste man mot Bolton på bortaplan i en stark defensiv prestation, och en sämre offensiv sådan – som resultatet också antyder. Dock åkte man på två skador – på Craig Bryson samt Will Hughes – och ingen av dessa herrar kommer kunna medverka här.

Derby ställer ut b-betonad elva?

Capital One Cup bjuder alltid på stora skrällar, det är välkänt. De större lagen prioriterar ofta inte cupen på samma sätt som de mindre; ställer ut mindre ordinarie startelvor och kliver in med en halvdan inställning. Nu är ju Derby ”bara” i andradivisionen och de kommer vilja komma en bit i cuperna, men eftersom truppen är så pass bred lär det bli en till stora delar b-betonad startelva som skickas ut, även om den på pappret kommer vara bättre klart än Portsmouths dito förstås.

Hur som helst, det minskar skillnaderna märkbart mellan sidorna på förhand. Med den fina premiären i bakhuvudet är det med påfyllt självförtroende som Portsmouth, tillsammans med känslan att man inte har någonting att förlora, kommer kliva ut på planen och bjuda upp till dans. Det är i alla fall min tanke. Offensiv kvalité finns det också.

Derby ska också vara tillräckligt bra att straffa värden när de kliver framåt. Ska finnas goda målmöjligheter här och att båda parter får in minst en balja vardera är troligt. Hittills har det varit en målrik cuprunda och vi håller tummarna för att det fortsätter så. BLGM – ja spelas till 1,87x hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 12/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Portsmouth 4,50 unibet logo
Oavgjort 3,70 unibet logo
Derby 1,87 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,91 comeon logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: