Speltips Portugal – Nederländerna 24/6: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2023

Portugal och Holland gör upp i den andra omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 24 juni med avspark kl 18:00 i Tbilisi, Georgien.

Portugal – Nederländerna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

U21-EM i Rumänien och Georgien består av fyra grupper med fyra lag i varje. I grupp A hittar vi Portugal och Nederländerna tillsammans med Georgien och Belgien. Inget av de här lagen tillhör huvudfavoriterna att vinna turneringen, men på förhand trodde nog de flesta att Portugal, Nederländerna och Belgien skulle göra upp om de två topplaceringarna.

Men efter en spelad omgång har förutsättningarna förändrats. Detta sedan Portugal, högst oväntat, föll med 2-0 mot värdnationen Georgien i premiären i onsdags. Portugiserna var till stora delar det spelförande laget, men effektiviteten var det hemmalaget som stod för. Med cirka kvarten kvar av matchen fick den portugisiska mittbacken Tomas Araujo syna det röda och är därmed avstängd nu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bättre skärpa

Precis som Portugal så vann Nederländerna sin kvalgrupp storstilat. Båda lagen gick obesegrade genom kvalet där förstnämnda endast tappade två poäng medan Nederländerna spelade två kryss och hade en målskillnad på 32-3 över tio matcher.

Nederländerna inledde även premiärmatchen mot grannlandet Belgien på ett övertygande sätt. I den första halvleken skapade man mängder av klara målchanser och kunde mycket väl ha haft en klar ledning i halvtid. Den första halvleken förblev ändå mållös och i den andra kom belgarna ut på ett betydligt mer framåtlutat och påkopplat sätt. Matchen jämnades ut och många lägen skapades åt båda håll, men effektiviteten saknades och resultatet blev 0-0.

Nederländerna och Portugal möttes senast i kvalet till U21-EM för två år sedan. Då slutade de etta och tvåa i gruppen, på samma poäng. När de nu möts igen är förutsättningarna återigen jämna. Nederländerna gäller som ytterst knappa favoriter till ett odds omkring 2.60.

Portugals oväntade förlust mot Georgien gör dem mest piskade att göra resultat i den här matchen. Kapaciteten finns och jag finner det troligt att man kommer höja sig ganska ordentligt här.

Båda lagen gick mållösa i onsdags, men det saknades verkligen inte chanser. När premiärnerverna nu har lagt sig något tror jag att vi kommer få se bättre skärpa. Inget av lagen lär vara speciellt nöjda med kryss och det kan borga för en öppen matchbild mellan två offensivt inriktade lag. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengar hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 24 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo