Speltips Portugal – Slovakien 13/10: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 13 oktober 2023

Portugal stormar fram mot förstaplatsen i grupp J men ställs inför en lite svårare match mot grupptvåan Slovakien på fredag.

Portugal - Slovakien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Portugiserna kan verkligen inte klaga på lottningen, men de har också lyckats göra det bästa av situationen hittills med full pott utan att ha släppt in ett enda mål. De har 24-0 i målskillnad efter sex matcher och ser ut att gå mot en stensäker förstaplats i gruppen. Slovakien har i sin tur andraplatsen i sin ägo, men har stött på oväntad konkurrens från Luxemburg som bara är tre poäng bakom dem inför omgången.

Inför den sjunde omgången har Portugal en bekväm buffert ned till jagande Slovakien på fem poäng, vilket de har chansen att utöka till åtta nu på fredag. Senast dessa båda lag möttes blev det en ganska jämn match i Slovakien där portugisernas kvalitet i avsluten blev skillnaden i deras 1-0-seger. Bruno Fernandes stod för matchens enda mål i en match där Slovakien förmodligen också borde ha kunnat sätta dit en boll.

Det är främst i mötena mot de mindre nationerna som målskillnaden har stuckit iväg för Portugals del, i övrigt har det framförallt varit defensiven som har imponerat. Inga insläppta mål hittills är en imponerande bedrift, även om motståndet för det mesta har varit ganska tamt. Slovakien sticker ut som den klart tuffaste motståndaren i gruppen, men på hemmaplan står Portugal trots allt väldigt lågt i odds för att kamma hem segern.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slovakien har sina styrkor i defensiven

Även om det skulle råka bli förlust nu på fredag har Slovakien goda chanser att ta sig vidare till EM. Luxemburg har överpresterat något enormt, men det avgörande mötet väntar precis runt hörnet då Slovakien gästar Luxemburg på måndag. Generellt sett är kvaliteten i truppen ganska ojämn, där de framförallt är starka defensivt med Milan Skriniar, David Hancko och Denis Vavro i backlinjen, täckt av Stanislav Lobotka som sittande mittfältare.

Problemet är att Slovakien är ganska lätta att stänga ned om man kommer åt spelmotorn Lobotka, som fyller en liknande central roll även i sitt Napoli. Framåt ser det väldigt tunt ut för slovakisk del och det är deras bristande skärpa längst fram i plan som gör att det blir svårt för dem att utmana ett lag som Portugal.

Då målskillnad absolut kan spela roll längre fram så lär Slovakien verkligen försöka se till att inte förlora med för stora siffror, även om Portugal tidigt skulle lyckas ta ledningen. De är inte pressade att ta några poäng här, utan har fortsatt allt i egna händer även om de skulle återvända hem tomhänta. De gjorde det svårt för Portugal senast och i mitt tycke är det bra odds på under 2,5 mål för 2.22 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.22
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 13 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo