Speltips, Pospisil – Muller 10/6: Hela 10 av 12 tennistips har suttit, fortsätter succén?

Simon Pålsson Publicerat: 9 juni 2015

Uppladdningen inför Wimbledon är igång och just nu spelas grästurneringar i både Holland och Tyskland. I den holländska turneringen tror vi att rutinen fäller avgörandet mellan Vasek Pospisil och Gilles Muller. Frågan är om vi kan bygga vidare på vår fina svit där tio av de tolv senaste tennistipsen har prickat rätt?

Den fina tennisformen verkar sitta kvar med tanke på att veckans första tennistips till 2,00 gånger pengarna satt under tisdagen. Nu fortsätter tennisveckan, men istället för att fokusera på ATP-turneringen i Stuttgart riktar vi nu blickarna mot Holland.

I ATP-turneringen i holländska Hertogenbosch gör bland annat den nu 25-åriga Vasek Pospisil upp med den mer rutinerade Gilles Muller från Luxemburg. Två spelare som har vissa likheter, bland annat att de båda är en bit över 1,90 cm, men som också har en del olikheter. Gilles Muller, som är sju år äldre än sin motståndare, är en kraftfullare och mer rutinerad spelare som är svårslagen.

Det bör också nämnas att Gilles Muller är klart starkare på gräs än Vasek Pospisil. Framförallt under de sista säsongerna har Muller haft ett fint facit på gräs som underlag, medan Pospisil föredrar de lite mer snabbare underlagen än både gräs och grus.

Båda spelarna har haft en något tveksam säsong på singeltouren, men Gilles Muller är åtminstone den spelare av de båda som har ett plusfacit under säsongen. Han har med andra ord vunnit fler matcher än vad han har förlorat, till skillnad från kanadensaren Vasek Pospisil.

Fokus på dubbeltouren istället

En viktig sak att ta i beaktande är dock att Vasek Pospisil ser ut att fokusera mer och mer på sin dubbeltennis än på sin singeltennis. En fin säsong på dubbeltouren gör att han nu är rankad fyra i hela världen. I år har han dessutom plockat hem den fina turneringen Indian Wells, som trots allt är en Masters-turnering. Starkt jobbat.

Det är med andra ord ingen hemlighet att kanadensarens fokus snarare ligger på sin dubbeltennis än sin singeltennis. Precis som Jonas Björman, om vi nu ska dra en svensk parallell, har han insett var hans absolut största potential ligger. Det gör visserligen inte honom till en dålig singelspelare på något sätt, men det är en bra förklaring till både att han inte spelar lika mycket singeltennis, men också att han inte är lika framgångsrik på singeltouren.

Därför tror vi att Gilles Muller kommer att vara den något starkare spelaren i den här matchen. Spelbolagen är dessvärre inne på samma spår, vilket innebär att den raka segern för Gilles Muller som bäst ger 1,72 hos bet365. Det kan synas, men vi tror att Muller kommer greja -1,5 game till 1,90 hos Betsson. Han är trots allt en klart bättre servare än sin motståndare, med bland annat mer än dubbelt så många serveess samt en klart bättre procent i räddade breakpoäng. Det är dessutom ett spel som kan och borde sitta vid både 2-0 och 2-1.

Speltips:

Speltips:  Gilles Muller -1,5 game
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 10/6
TV / Stream:    bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Vasek Pospisil  2,31 betsson logo
0-2  2,62 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Gilles Muller  1,72 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 24 game  1,96 betsson logo
Under 24 game  1,83 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: