Speltips Preston – Nottingham 22/2: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 22 februari 2022

Preston North End tar emot ett Nottingham Forest på uppgång i Championship. Matchen spelas tisdagen den 22 februari 2022 med avspark kl 20:45 på Deepdale.

Preston – Nottingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Preston North End slutade på en 13:e plats i Championship förra säsongen. Efter 33 spelade matcher av den här säsongen har man tagit 45 poäng och ligger på en 12:e plats i den haltande tabellen. Vi kan med andra ord konstatera att Preston är ett mittenlag i den här serien.

Inför hemmamötet mot Reading i lördags hade Preston tagit tre kryss och tre segrar på de sex föregående ligamatcherna. Där bröts emellertid den förlustfria sviten efter att bortalaget fått ett drömstart med 2-0 efter 20 minuter. Matchen slutade till sist 3-2 till Reading.

Nottingham Forest har haft en uppåtgående trend sedan Steve Cooper tog över som manager i september. I Championship kommer man successivt allt närmre toppskiktet och i FA-cupen har man slagit ut både Arsenal och Leicester.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två formstarka lag

Nottingham Forest står på 47 poäng efter 31 matcher, vilket ger en nionde plats i tabellen. Om vi räknar in de fina insatserna i FA-cupen har man vunnit sex av sina åtta senaste matcher och endast en förlorat en.

Nottingham spelade inte i helgen då deras fredagsmatch borta mot Bournemouth blev framskjuten på grund av att arenan bedömdes som osäker med anledning av stormväder.

Deras senaste match var istället hemmamötet mot Stoke för drygt två veckor sedan. Den matchen slutade 2-2 efter att Nottingham kvitterat på tilläggstid.

Preston North End och Nottingham Forest möttes senast i början av november och det var då hemmalaget Nottingham som vann med klara 3-0.

Förutsättningarna inför det här mötet är jämna där bortalaget gäller som knappa favoriter. Ett spel på att Nottingham vinner ger omkring 2.63 gånger insatsen.

Preston har, precis som Nottingham, bytt manager under säsongen och i deras fall skedde det skiftet i december då Ryan Lowe tog över rodret. Det har givit en positiv effekt där man framförallt har blivit stabilare bakåt. Inför mötet mot Reading i lördags hade man hållit nollan i fyra raka matcher.

Preston har varit svårslagna under Lowes ledning, men här är det fördel bortalaget som jag ser det. Nottingham är det bättre laget på pappret och man är nu på jakt uppåt i tabellen. Deras trend är väldigt positiv och man bör ha goda chanser till tre poäng här.

Mitt spel blir därför Nottingham 0 (asian handicap) till 1.89 gånger pengarna hos Bethard. På så vis får vi tillbaka insatsen om matchen skulle sluta oavgjort.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham 0 (asian)
Odds: 1.89
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, tisdag 22 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: