Speltips PSG – Dortmund 19/9: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 19 september 2023

Paris SG och Borussia Dortmund gör upp i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdag den 19 september 2023 med avspark kl 21:00 på Parc de Princes.

PSG – Dortmund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Paris SG och Borussia Dortmund har hamnat i det som får kallas dödens grupp i säsongens Champions League. I konkurrens med Newcastle och AC Milan lär det komma att bli en jämn fight om de två topplaceringarna.

I PSG har det hänt en hel del sedan förra säsongen då man bygger nytt under Luis Enriques ledning. Neymar och Messi har ersatts av spelare som Kolo Muani, Marco Asensio och Goncalo Ramos och det ger förstås laget en helt annan profil.

Under säsongsinledningen har man blandat och gett där det stora bottennappet kom i fredagens hemmamöte mot Nice. Man föll då med 3-2 och därmed står man på åtta poäng efter fem ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mbappé gör skillnaden

Borussia Dortmund hade Bundesliga-titeln i egna händer inför den sista omgången i våras, men den slank dem ur näven på ett brutalt sätt. Till den här säsongen har man återigen tappat sin bästa spelare i Jude Bellingham och med dessa två händelser i ryggen är förutsättningarna kanske inte de bästa.

Dortmund har heller inte fått någon flygande start på den här säsongen, men man har ändå gjort det helt okej totalt sett. I premiären av Bundesliga slog man FC Köln och därefter radade man upp två raka kryss mot Bochum och Heidenheim. I lördags kunde man sedan studsa tillbaka och vinna med 4-2 borta mot Freiburg.

Varken PSG eller Dortmund har fått det att lyfta så här långt, men de förstnämnda gäller ändå som relativt klara favoriter inför den här matchen.

Det är ett yngre och mindre meriterat Paris SG än vad vi vant oss vid som Luis Enrique förfogar över. Det lär ta lite tid innan de har alla bitarna på plats, men fram till dess kan man förlita sig på en viss Kylian Mbappé. Han har gjort sju mål på de fyra ligamatcher han har spelat så här långt och jag finner anledning att tro att han kommer att göra skillnaden även i den här matchen. Mitt spel blir en rak etta, att PSG vinner till 1.78 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: PSG vinner
Odds: 1.78
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 19 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo