Speltips, PSG – Gazélec Ajaccio 16/8: Vi testar hörnlyckan

Spelbloggare Publicerat: 16 augusti 2015

Förra året bombade vi på Spelbloggare in hörnspel efter hörnspel när Paris Saint-Germain var ena halvan av en match. Nu fortsätter vi på samma spår…

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

På bortaplan, mot ett Lille som inte ska underskattas och med en man mindre i över 60 minuter lyckades PSG kamma in en premiärtrea. 0-1 skrevs slutresultatet och det innebär också att vårt spel från matchen – under 2,5 mål till 1,70x – satt utan att vi behövde svettas in polletterna.

Den här storyn kan ni såklart, men vi kör den ännu en gång. Trots att PSG satt i en rätt prekär sits under stora delar av det förra spelåret, vann man till slut Ligue 1 för tredje året i följd med så mycket som åtta pinnar ner till tvåan Lyon. Man håller en helt annan nivå jämfört med konkurrenterna i serien och är de som ska kunna utmana ute i Europa.

Gazélec Ajaccio plockade andraplatsen i andradivisionen förra året och fick således en biljett hit, till det franska finrummet. I premiären löste man 0-0 borta Troyes, som också var ett av lagen som avancerade uppåt i systemet, och man kunde faktiskt mött ett bättre öde då bland annat en straffspark missades i den 45:e minuten. Hur som helst – en stark pinne.

Underspelet synas

Toppen mot botten kommer det här med all sannolikhet bli. Klasskillnad råder, men utan fixstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Angel Di Maria samt innermitten Adrien Rabiot – när ettan står i 1,12x som bäst fångar varken 1×2- eller handikappmarknaden vårt intresse.

Istället – hörnor. Som så ofta när PSG spelar. Utan att ha statistik tillgänglig just nu, vågar jag sticka ut nästan och säga att PSG varit det laget som vi på Spelbloggare tjänat mest på med våra rekar det senaste året. Det handlar om den ständiga övertron på hörnor från oddssättarna.

PSG både eftersträvar och har nästan alltid stort bollinnehav, men på hörnfronten är man snåla. Det handlar inte om tillfälligheter – så har det varit under en lång tid. Var några matcher som pressade upp snittet, men under en period hade man exempelvis över tvåsiffrigt antal matcher i följd skapat färre än sex hörnor.

Tror dessutom att PSG kommer få hål på Ajaccio hyfsat tidigt och att man således slipper köra på den desperata ”skicka in bollen i straffområdet-taktiken” under slutskedet av matchen. Gästerna lär inte få låna speciellt mycket boll och på sin höjd skapa 3-4 hörnor.

Under 9,5 hörnor finns till finns till 1,91x hos Unibet och det synas. Kan även rekommendera att vänta på att hörnlinor på de enskilda lagen kommer ut och då överväga ett underspel på värden.

Speltips:

Speltips: Under 9,5 hörnor
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, söndag 16/8
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSG 1,12
Oavgjort 10,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Ajaccio 34,00
Över 2,5 mål 1,50
Under 2,5 mål 2,80 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: