Speltips, PSG – Lyon 10/2: Orkar PSG alla fronter?

Simon Pålsson Publicerat: 10 februari 2016

Paris Saint-Germain fortsätter att dominera den inhemska fotbollen och nu hoppas laget ta sig vidare även i den franska cupen. Kan Lyon skrälla eller blir det här en enkel hemmaseger?

Det har konstaterats till leda den här säsongen, men att Paris Saint-Germain är fullkomligt överlägsna i det inhemska cup- och ligaspelet är ingen som helst hemlighet. Laget radar upp seger efter seger och har i praktiken säkrat ligaguldet redan nu.

Nu väntar ett cupmöte mot Lyon som på förhand känns ganska intressant. Med tanke på att Champions League drar igång nästa vecka igen är frågan var PSG har sitt fokus just nu. Laget slåss på totalt fyra fronter den här säsongen, med tanke på att det i Frankrike finns två olika cuper.

Den här matchen spelas i den vanliga franska cupen och att PSG har ambitionen att plocka hem titeln även där tar vi som en självklarhet. I cupspelet har vi dock gjort oss vana vid att det inte blir fullt lika dominanta vinster och laget nöjer sig ofta med ett eller två mål. Det ska sägas att PSG sällan kör över sina motståndare i ligan, utan snarare gör vad som krävs och nöjer sig där.

Lyon är ute efter cuprevansch

I ligaspelet är det visserligen en väldigt bra bit upp till serieledande PSG, men Lyon finns ändå med i toppen och slåss om Europaplatserna till nästa säsong. På så sätt har säsongen inte varit en fullständig katastrof så här långt.

Men med tanke på att inte spelar i Europa och inte på allvar kan blanda sig in i den absoluta toppstriden i ligan blir övriga tävlingar extra viktiga. I den franska Ligacupen åkte laget dock ut mot just PSG. Det gör att det enda som återstår är den klassiska franska cupen, där laget alltså kan få revansch mot just PSG. Tufft läge.

Lyon reser dock till Paris med två tunga 3-0-segrar i bagaget, borta mot Angers och hemma mot Bordeaux. Huruvida det har betydelse mot PSG är oklart, men att det finns kvalité i Lyon är uppenbart.

Känslan inför det här mötet är att vi får se en något försiktig historia. PSG har en stark förmåga att kontrollera sina matcher, inte minst på hemmaplan, och när de dessutom inte går för fullt i offensiven blir möjligheterna till mål i matchen sämre. Vi tror helt enkelt att 1-0, 2-0, 1-1 och möjligen 0-0 är gångbara resultat och spelar därför under 3 mål i matchen till 1,85 gånger pengarna hos bet365. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt tre mål. De senaste cupmötena mellan lagen har slutat med tre, två, två och ett mål.

 

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål i matchen
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, onsdag 10/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain  1,42 betrally logo
Oavgjort  5,00 unibet logo
Olympique Lyonnais  9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,43 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: