Speltips, PSG – Reims 23/5: Underhållande säsongsavslutning väntar

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2015

Nykrönta Ligue 1-vinnarna Paris Saint-Germain avslutar säsongen mot ett offensivt starkt Reims, som även de inte har någonting att spela för, på hemmaplan. Och ja, det luktar – mål.

Trots att man jagat stora delar av spelåret, blev det en enkel serievinst för Paris Saint-Germain – deras tredje i följd. Hela åtta poäng skiljer ner till tvåan Lyon och när laget får upp tempot och formen, då är man på en helt annan nivå än konkurrenterna i serien.

Det var nu senast, borta mot Montpellier, som titeln säkrades. Vinstsiffrorna skrevs 2-1 och den svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som är skadad, fick skåda sina kamrater fira från läktaren. Han ska inte vara aktuell för spel nu heller. Tillsammans med honom på skadelistan hittas anfallskollegan Jean-Christophe Bahebeck.

Reims har inte heller någonting, förutom prestigen såklart, att spela för. Det har handlat om bottenstriden hela året, men efter två raka vinster – mot Evian och Rennes – är kontraktet säkrat. Sen är denna batalj klart större för just Reims – alltid stort att möta PSG för de mindre klubbarna.

Man lider av stora skadeproblem i såväl backlinjen som på mittfältet. Fem spelare saknas sammanlagt från de olika lagdelarna. Anfallaren Yann Benedick är också out, men han har ändå inte startat en enda match i år, så det är inte av betydelse överhuvudtaget.

PSG släpper på defensiven?

Paris Saint-Germian står med fem raka vinster och har sett fenomenalt bra ut efter att man blev utskickade ur CL-slutspelet av Barcelona. På dessa matcher har 19 mål gjorts och Edison Cavani är en av de som verkligen vaknat till liv; på de nio senaste matcherna har han bombat in hela 10 mål, vilket mer än dubblat hans målskörd.

Men bakåt släpps faktiskt en hel del mål in. I nio av de 11 senaste matcherna på Parc des Princes har motståndarna fått fira åtminstone en gång under matchen och nu, när man inte har någonting att spela för, är det möjligt att melodin kanske ljuder lite offensivare än vanligt. Publiken ska bjudas på underhållning.

Av lagen under topp åtta har Reims gjort näst flest mål – 45 stycken på 37 matcher – och när formen är så pass bra ska man ses med en god möjlighet att få hål på PSG-keepern Salvatore Sirigu. Finns offensiv styrka och flera potentiella målskyttar.

När lagen möttes på Stade Auguste Delaune under augusti månad förra året, slutade matchen 2-2. Nya mål från Reims?

Reims över 0,5 mål spelas till 2,05x hos Betway. Närmaste konkurrent är hela tio punkter under för samma spel.

Speltips:

Speltips: Reims över 0,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 21:00, 23/5
TV / Stream:  cmoresport logo unibettv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain 1,15 redbet logo
Oavgjort 9,30 nordicbet logo
Reims 23,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,31 unibet logo
Under 2,5 mål 3,50 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: