Speltips, PSG – Saint-Ètienne 8/4: Osar cupskräll långa vägar

Spelbloggare Publicerat: 8 april 2015

psg st etienne 8/4Två cupmatcher väntar PSG innan nästa veckas CL-kvartsfinal mot Barcelona. Först ut är den i Franska Cupen mot Saint-Étienne och det finns viss risk för bristande motivation. En god möjlighet för en skräll, alltså?

Tätt spelschema väntar Zlatan Ibrahimovics PSG. Fem matcher ska spelas under loppet av 13 dagar, detta eftersom man är kvar i båda de inhemska cuperna, CL och ska bolla mellan dessa och seriespelet där toppstriden är oerhört tajt.

Formen är helt okej och precis efter uppehållet, i söndags, besegrades en av två konkurrenter till titeln, Olympique Marseille, med 3-2 på bortaplan trots att motståndarna ledde med uddamålet i halvtid. Zlatan var en av matcherna bästa lirarna på planen och en stor orsak till att matchen vändes.

Men prestationerna är ojämna, det måste tydliggöras; från match till match, halvlekar till halvlekar. Aldrig någon självklarhet att PSG ska spela propagandafotboll, utan en dipp kan komma när som helst. Man har vissa problem med, på pappret, sämre motståndare.

Värden saknar fyra extremt viktiga pjäser i Edison Cavani, Thiago Motta, David Luiz och Lucas Moura och är utan dessa svårt decimerade.

Formstarka och större motivation – receptet för en skräll?

Har bra känsla för Saint-Ètienne här. Tabellfemman är åter med i jakten om en Europabiljett efter en rad bra resultat i ryggen; ingen av de sju senaste har förlorats och fyra av dem vunnits. Förra veckan stod man inför en tuff uppgift borta mot fyran Monaco i serien och spelade oavgjort där.

Man har förvisso fortfarande mycket att spela för i serien, men är helt klart sugna på en cuptitel. För PSG betyder detta inte alls lika mycket; Champions League och toppstriden i Ligue 1 är självklart prioriterade.

Dessutom har PSG-spelarna bara fått två heldagars vila inför matchen, Ètienne fyra. Gästerna har också ett helt okej spelschema, sett till tiden mellan matcherna, framöver – detta helt till skillnad från PSG.

Och ja, PSG:s svåra skadesituations betydelse ska inte underskattas. Finns flera faktorer som talar för en skräll och att Saint-Ètienne avancerar vidare spelas med en summa över medel till 6,0x hos en av våra favoritbookies, Bet365.

Ni har väl inte missat att Betway höjt sin välkomstbonus från 500 till 1 000 kronor, va? Öppna ditt konto hos dem här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Paris Saint-Germain 1,48 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,50 mybet logo 1 000 kr
Saint-Ètienne 8,00 betway logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Avancerar vidare: Saint-Ètienne
Odds: 6,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 21:00, 8/4
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson