Speltips, PSG – Shakhtar Donetsk 8/12: Här kan det bli livat

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2015

ShakhtarDonetsk ligger i förarsätet om tredjeplatsen, men borta mot Paris Saint-Germain blir det svårt att ta poäng. Spelbloggare.se har ett fint speltips inför matchen.

Platsen som nummer två i gruppen är redan säkrad och bestämd för Paris Saint-Germain, men än återstår en match i gruppspelet av Champions League. För motståndet står Shakhtar Donetsk, som gärna kniper poäng för att säkra sin plats till Europa League.

Just nu har ukrainarna samma poäng som Malmö FF, tre poäng efter fem omgångar, men leder över skåningarna på inbördes möten. Därmed är tredjeplatsen inom räckhåll och den ska inte underskattas, med tanke på att den faktiskt ger en plats i Europa Leagues slutspel.

Malmö FF har en tuff match borta mot Real Madrid, så risken att skåningarna tar sig förbi Shakhtar Donetsk är liten. Hur som helst kan vi inte tänka oss någonting annat än att ukrainarna gärna går för segern, trots att de spelar borta mot Paris Saint-Germain.

Den offensiva identiteten

Shakhtar Donetsk är ett mycket starkt offensivt lag, som dock har enorma problem i defensiven. Det gör att de inte riktigt kunnat hota varken Real Madrid eller Paris Saint-Germain i det här gruppspelet, samtidigt som de faktiskt stryk borta mot hemmastarka Malmö FF.

Trots att de bara tagit tre poäng så här långt har de gjort en hel del mål hittills. Sju mål på fem matcher, varav fyra förluster, är ett bra facit och vittnar om att det finns kvalité i laget. Att släppa in tolv mål är dock inte lika imponerande.

Paris Saint-Germain å sin sida behöver ingen närmare presentation. Laget har växlat upp ytterligare på sistone och har inte förlorat sedan bortamatchen mot Real Madrid i början av november. Det är för övrigt säsongen enda förlust.

Inför den här matchen saknar hemmalaget Javier Pastore, Marco Verratti och Gregory Van der Wiel. Därtill är Thiago Silva osäker till spel, ett tungt defensivt avbräck. Gästerna har full trupp, även fall Maksym Malyshev sägs vara lite osäker till spel.

Känslan är att det här blir en hyfsat avslappnad match mellan två lag som gärna bjuder upp till dans. Shakhtar Donetsk tar gärna chansen att knipa poäng i Paris och då krävs mål. Därför tror vi att det finns goda möjligheter till mål åt båda håll. Båda lagen göra mål till 1,83 gånger pengarna hos Unibet spelas.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 8/12
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain  1,44 williamhill logo
Oavgjort  5,05 unibet logo
Shakhtar Donetsk  7,75 nordicbet logo
Över 2,5 mål  1,59 redbet logo
Under 2,5 mål  2,45 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: