Speltips, PSV – Manchester United 15/9: Vi har hittat en vinnare

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2015

PSV är i tillbaka i fotbollens finrum, Champions League. Lättare uppgift kunde man dock ha ställts inför i gruppspelets första batalj – Manchester United. Ska väl bara skilja minst ett mål?

För första gången sedan säsongen 2008/09 spelar PSV i CL efter att ha krossat motståndet i den holländska serien under fjolåret; 17 pinnar skiljde ner till Ajax, som annars hade vunnit fyra raka år innan dess. Bara att höja på hatten, men det är knappast så att man ska kunna utföra någonting här direkt. Dock stor rutin att hämta in, såklart.

Fem matcher in i den nya upplagan av Eredivisie är man fortfarande med en nolla i förlustkolumnen med resultatraden 3-2-0, men detta placerar dem ändå bara på fjärdeplatsen. Man kommer absolut kunna vara med och fajtas om titeln detta år, men att det ska bli på tal om någon utskåpning likt förra året finns inte ens på kartan.

Sedan ska det erkännas att den holländska serien inte är speciellt bra, i varje fall i relation till Premier League. Finns inte spelarkapital i någon av klubbarna att kunna utmana och i en grupp bestående av motstånd i Manchester United, Wolfsburg och CSKA Moskva får man försöka se till att undvika sistaplatsen och således fixa en plats i EL-slutspelet istället.

En som är i fokus inför matchen är Memphis Depay – storstjärna och huvudperson i PSV förra året – som numera finns i just Manchester United. Ska bli intressant att se hur han tas emot av publiken på Philips Stadium. Största sannolikhet med värme.

Klasskillnad

Manchester United är ett löjligt intressant projekt. En sjunde- och sedermera fjärdeplats är facit de två senaste åren, men nu är känslan att man kan börja sikta uppåt mot toppen. Truppen är helintressant, dock på bekostnad av att klubben tappat en bit av sin identitet. Eller ja, en stor del av den. Lyckligt eller olyckligt, beror förstås på vem man frågar.

Hur som helst, det är inte intressant för oss just nu. United är starka och ska bara plocka en av de två biljetterna till CL-slutspelet – allt annat vore ett fatalt misslyckande. 3-1-1 har man skrapat ihop på de fem första PL-matcherna. Tycker det sett bra ut från deras sida, torsken mot Swansea till trots.

Stort avbräck i United på Wayne Rooney – värsta möjliga till och med – men han kan ersättas på ett okej sätt och man ska vara bättre än PSV på mer eller mindre varenda position.

Alltid tufft att spela på bortaplan i Europa, men United bör ha så pass gott självförtroende efter 3-1-vinsten mot Liverpool förra veckan att man kan komma hit och föra dansen med järnhand. Den raka tvåan smakar, i min bok, helt okej till 2,25x och synas.

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/9
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSV 3,50 unibet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester United 2,25 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,96 redbet logo
Under 2,5 mål 1,89 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: