Speltips, Qarabag FK – IFK Göteborg 25/8: Ett enda svenskt lag återstår

Simon Pålsson Publicerat: 25 augusti 2016

Blåvitt är det sista laget som kan rädda den svenska hedern i årets europeiska cupspel. Efter 1-0 på hemmaplan har göteborgarna nu ett fint utgångsläge inför returen i Azerbajdzjan.

Ett enda svenskt lag finns kvar i kvalet till cuperna i Europa till hösten. IFK Göteborg är den svenska klubb som ska försvara svensk fotbolls heder i det vakuum som uppstått efter Malmö FF:s två raka år i Champions League.

Det är dock inte kval till Champions League som gäller för Blåvitts del, utan här handlar det om att försöka nå Europa League. I skrivande stund är laget en enda match ifrån att nå huvudturneringen, men då krävs att de försvarar den 1-0-ledning de skaffade sig i det första mötet i Göteborg.

Nu är det istället match nere i Azerbajdzjan, där Qarabag FK visat sig vara väldigt starka. I den tidigare kvalomgången slog de nämligen ut Viktoria Plzen, ett lag som varit med i Champions Leagues gruppspel ett par gånger de sista säsongerna. Inte alls dåligt, alltså.

Det första mötet visade tydlig skillnad

Vad som blev tydligt i det första mötet är att Qarabag FK känns som ett något starkare lag än IFK Göteborg, vars tydliga organisation och defensiva struktur trots allt räddade dem. Över två matcher kan Blåvitt absolut krångla sig vidare här, men om hemmalaget får igång effektiviteten bör Blåvitt få det svårt.

I det första mötet radade då gästande Qarabag upp hel- och halvchanser, men fick helt enkelt inte in bollen. Istället avgjorde Blåvitt matchen med en vacker frispark signerad Mads Albaeck. Spontant känns det osannolikt att göteborgarna skulle ha samma flyt med effektiviteten i två matcher i rad.

I vår värld är det här 50-50 vem som ska ta sig vidare. Att vi då får hela 2,40 gånger pengarna på att Qarabag ska ta sig vidare känns på tok för högt. Det synar vi direkt hos Unibet (1 000 kronor bonus).

 

Speltips:

Speltips:  Qarabag kvalificera sig
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18.30, torsdag 25/8
TV:   Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: