Speltips, Querrey – Simon 25/6: Tuff inledning på matchen

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2015

Kvartsfinaldags i ATP Nottingham och vi har åtta duktiga tennisspelare som gör upp om titeln. I matchen mellan Sam Querrey och Gilles Simon tror vi att första set blir tufft.

Åtta spelare återstår i ATP-turneringen i Nottingham och det innebär att det nu är dags för kvartsfinaler. Precis som vanligt spelas dessa på huvudbanan och därför är det svårt att veta exakt när varje match drar igång.

Mötet mellan Sam Querrey och Gilles Simon är planerat till klockan 16, men vi kan förmodligen räkna med en senare matchstart än så. Hur som helst är det en väldigt trevlig och på förhand svårbedömd eftermiddagshistoria vi har att vänta.

Den amerikanska storservaren Sam Querrey, som gjort sig känd för att sprattla till mot bättre rankade spelare, mot elvan i hela världen – Gilles Simon från Frankrike. För amerikanens del har resan fram till kvartsfinal varit tämligen enkel, med två raka 2-0-segrar. Gilles Simon däremot var illa ute redan i första omgången mot Marcel Granollers, men han lyckades vända underläget 1-0 till seger 2-1 efter två setsegrar i tiebreak.

Två bra servare som vill vinna

Vad som är gemensamt för båda spelarna i den här matchen är tyngden i servarna. Framförallt amerikanen Sam Querrey har en fantastisk serve, mycket tack vare sin längd. Det gör att han kan hålla sin serve även mot lite bättre spelare och inte nödvändigtvis ge upp på förhand. En stor fördel.

Gilles Simon är inte bara bättre rankad, han är också en mer mångsidig och erfaren spelare. Det är någonting han tar med sig till matchen och känslan är att han kommer dra det längsta strået till slut. Matchen är dock mycket svårbedömd och därför riktar vi blickarna åt ett annat håll.

Vi tänker nämligen spela ett spel som enbart gäller i första set. Där tror vi nämligen att Sam Querrey fortfarande kommer ha orken att hålla sin serve, samtidigt som Gilles Simon tänker spela distinkt för att inte släppa ett onödigt set. Det leder förmodligen till ett långt set och därför gillar vi spelet över 10,5 game till 2,48 hos Unibet. Det är ett lite för högt odds, inte minst med tanke på att matcherna mellan de båda brukar bli täta och innehålla tiebreaks.

Har du registrerat dig hos ComeOn? Om du av någon anledning missat att registrera dig hos ComeOn är det hög tid nu. Klicka här för att få en bonus på 3 000 kr.

Speltips:

Speltips:  Över 10,5 game i första set
Odds:  2,48 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, torsdag 25/6
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sam Querrey  2,10 comeon logo
0-2  3,00 williamhill logo
Gilles Simon  1,78 betsson logo
Över 23,5 game  1,91 unibet logo
Under 23,5 game  1,87 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: