Speltips, Qviding – Lund 27/6: Fortsätter slagpåsen att bli slagen?

Simon Pålsson Publicerat: 25 juni 2015

Hemmastarka Qviding FIF tar emot Lunds BK hemma på Valhalla och får gälla som enorma favoriter. Pallar man stå emot favorittrycket?

Division 1 Södra ångar på precis som vanligt, trots att vi är mitt inne i den kalla svenska sommaren. I veckan är det åter full omgång och på schemat står en rad intressanta matcher. Suveräna serieledarna Trelleborg, som har hela åtta raka matcher, spelar borta mot Oskarshamn och siktar förmodligen på att utöka sin redan åtta poäng stora serieledning.

Vi väljer dock att fokusera på en annan match, nämligen mötet mellan topplaget Qviding FIF och superjumbon Lunds BK. Skåningarna kommer till matchen med sex raka förluster och totalt 23 insläppta mål på dessa sex förluster. Därtill ligger man toksist med ynka fyra poäng på hela säsongen och man har i skrivande stund åtta poäng upp till säker mark.

Som ni hör är Qviding FIF enorma favoriter inför matchen, just med tanke på att Lunds BK har blivit en sådan enorm slagpåse i den här serien. Det finns dock fler saker som talar för hemmalaget. Bland annat är man ett oerhört starkt hemmalag på sitt konstgräs på Valhalla i centrala Göteborg. Tre raka segrar med åtta gjorda mål framåt tyder på att man hittat framgångsreceptet på underlaget.

En annan sak som talar för göteborgarna är behovet av seger. En trepoängare skulle innebära att man hackar på i toppstriden och att man faktiskt till och med skulle kunna klättra upp på silverplats, beroende på hur det går i resten av matcherna under omgångens gång.

Lunds BK är helt enkelt för dåliga

Det har visat sig väldigt tydligt under egentligen hela säsongen, men Lunds BK är ett lagbygge som inte platsar i Division 1. Det ska sägas att skåningarna möblerat om rejält i laget för att försöka stabilisera det inför framtiden, men experimentet har ännu inte lyckats blomma ut. Lunds BK var inför säsongen medvetna om hur det skulle kunna gå, men menar att man satsar långsiktigt.

Det kan nog vara ett klokt beslut, men här och nu får man svårt att undvika rollen som slagpåse. På fem bortamatcher under säsongen har man släppt in brutala 17 mål och inte mäktat mer än ett mål framåt. Det är talande siffror och ingenting pekar mot att det skulle bli något annorlunda när man åker till topplaget Qvidings hemmaplan.

Ja, som ni hör är vi övertygade om att Qviding kommer att plocka hem en komfortabel och enkel seger i den här matchen. Det är spelbolagen också, vilket innebär att den raka ettan inte ger mer än 1,22 som bäst.

Vi riktar blickarna åt ett annat håll och faller för Qviding -2 asian handicap till 2,00 gånger pengarna hos bet365. Det är ett spel som betyder att vi vinner om Qviding slår Lund med minst tre mål, men att vi får pengarna tillbaka om det bara skulle bli en tvåmålsseger. Med storförlusterna mot Halmia (8-0), Landskrona (0-4) och Örgryte (0-5) känns det som ett väldigt bra spel. Vi har en god känsla och tror att vi kommer att dubbla våra pengar.

Speltips:

Speltips:  Qviding FIF -2 asian handicap
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 27/6
TV / Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Qviding FIF  1,22 nordicbet logo
Oavgjort  6,50 betway logo
Lunds BK  12,50
Över 2,5 mål  1,47
Under 2,5 mål  2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: