Speltips Rangers – PSV 22/8: Revanschsugna gäster

Martin Efvergren Publicerat: 22 augusti 2023

Glasgow Rangers och PSV Eindhoven gör upp i den sista rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas tisdag den 22 augusti 2023 med avspark kl 21:00 på Ibrox Stadium.

Rangers – PSV

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Rangers FC slutade på andra plats i den skotska ligan förra säsongen. Det innebar att man gick in i den tredje rundan av det här kvalet till Champions League. Där var man favorit inför mötet mot Servette, men det blev två jämna fighter. Rangers grundlade segern i det första mötet i Glasgow som man vann med 2-1. På bortaplan kunde man sedan få med sig ett 1-1-resultat.

Michael Beales manskap har därmed spelat totalt fem tävlingsmatcher den här säsongen. I ligan inledde man svagt då man föll i premiären mot Kilmarnock. Förra helgen kunde man sedan studsa tillbaka och vinna mot Livingston. Senast i lördags var det Ligacupen det gällde och där hemmaslog man Greenock Morton, men endast med 2-1 efter att ha vänt underläge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Knapp fördel PSV

PSV Eindhoven slutade också de på andra plats i den nederländska ligan och gick därmed in i det här CL-kvalet i den tredje rundan. Där visade man direkt var skåpet ska stå då man vann med klara 4-1 hemma mot Sturm Graz i det första mötet. På bortaplan var man på nytt det vassare laget då man vann med 3-1 i Österrike.

De två segrarna innebär att PSV, under nye tränaren Peter Bosz ledning, har fått en smakstart på säsongen med fem raka segrar. Först slog man de regerande mästarna Feyenoord i supercupen och därefter har man sina två första ligamatcher. I lördags hamnade man i underläge borta mot Vitesse, men kunde vända och vinna med 3-1.

Rangers och PSV möttes även i kvalet till Champions League för ganska exakt år sedan. Då var det de förstnämnda som tog sig vidare efter att man vunnit det andra mötet i Eindhoven med 1-0. Den första matchen på Ibrox hade då slutat 2-2.

Även om båda lagen har bytt tränare och en hel del spelare sedan dess så lär det vara ett PSV som är ute efter revansch. De gäller också som relativt klara favoriter att ta sig vidare, men inför den här första matchen är förutsättningarna jämna. Oddsmässigt är det nästan helt jämnt fördelat med knapp fördel PSV.

Som jag ser det ska det mycket till för att Rangers ska kunna upprepa bedriften att slå ut PSV ur CL-kvalet. Hemma på Ibrox har de oerhört stark stöd vilket talar till deras fördel, men totalt sett är PSV ett bättre lag som dessutom inlett säsongen övertygande. Det här kan nog bli en underhållande och relativt öppen match och mitt spel blir X2 samt att det görs över 1.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & över 1.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 augusti 2023
TV: 
Stream: