Speltips, Rayo Vallecano – Barcelona 3/3: Ännu ett hörnkalas att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 3 mars 2016

Rayo Vallecano står inför spelårets, på förhand, tuffaste hemmamatch när serieledande Barcelona kommer på besök. Den väntade matchbilden får oss att tro på att det här kan bli en – hörnfest.

En katastrofal form runt årsskiftet, har skiftat över till en klart bättre sådan. Rayo Vallecano har inte torskat på hela sju matcher, alla i serien, efter varandra, men eftersom hela fem av dessa slutat oavgjort – resultatet: 2-2 i samtliga – har de ändå inte kunnat skutta ifrån bottenstriden. Så lite som två pinnar skiljer ner till det röda området i tabellen. Pressen är alltjämt stor.

Barcelona är fortfarande lika stabila och serietiteln kan mer eller mindre redan räknas hem och förutom det pekar allt på att man kommer avancera vidare från CL-åttondelsfinalen mot Arsenal efter en stabil 2-0-vinst på bortaplan. Inte en enda av de 34 senaste matcherna har slutat i en förlust och allra de flesta av dessa med vinster.

Skadeproblemen är fortsatt stora för Vallecano, men å andra sidan har de kunnat hantera situationen väl på sistone. Gästerna har samma manskap att tillgå från senaste när Sevilla besegrades med 2-1 hemma på Camp Nou.

Linan passerad i 7/8 senaste

Om Vallecano skulle trilla ur Primera División, skulle det vara oerhört synd för oss neutrala åskådare. Trots att materialet är långtifrån det starkaste, har de en klar fotbollsfilosofi – en offensiv sådan. Den brukar de sällan släppa på, inte ens mot självaste Barcelona.

Det talar alltså för att det inte kommer bli en klassisk toppen mot botten-match när Barcelona utgör ena halvan av den; där motståndarna bara ställer upp försvarsbussen och att katalanerna med sitt snabba, men tålmodiga passningsspel försöker luckra upp motståndet.

Och i sin tur borde det betyda att vi inte bara får större möjligheter till att få skåda mål, utan också hörnor – just för att det inte blir det här bollrullandet runtom straffområdet, utan att ytor skapas.

Detta kan vi också utläsa från hörnstatistiken i de senaste inbördes mötena: 17, 5, 13, 17, 19, 16, 11, 16.

Hörnlinan är utsatt på 10,5 – den har alltså blivit passerad, i de flesta fall krossad, i sju av de åtta senaste mötena.

Överspelet synas till smakrika 1,95x utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 3/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rayo Vallcano 15,00 titanbet logo
Oavgjort 8,00 betsafe logo
Barcelona 1,20 williamhill logo
Över 3,5 mål 1,65 mybet logo
Under 2,5 mål 2,38 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: