Speltips, Rayo Vallecano – Getafe 1/4: Viktigt bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 31 mars 2016

Bottenstriden i La Liga involverar närmare tio lag och varje match är av yttersta vikt under de sista åtta avslutande omgångarna. Kan Rayo Vallecano utnyttja Getafes urusla form eller blir skade- och avstängningsavbräcken för tunga?

Med åtta omgångar kvar i La Liga börjar det verkligen dra ihop sig i både toppen och botten. Den här gången ligger vårt fokus på bottenstriden, där bland andra Rayo Vallecano och Getafe är inblandade.

I skrivande stund är det främst fem lag som försöker undvika de tre nedflyttningsplatserna, men totalt tio lag löper faktiskt en viss risk att blandas in i en rejäl bottenstrid de sista omgångarna.

Getafe är dock oerhört formsvaga och har sjunkit som en sten i tabellen på sistone. Laget har tagit två poäng (!) på sina tio (!) senaste matcher. Det är så dåligt att det inte ens behöver kommenteras närmare än så.

Getafe är dessutom seriens absolut svagaste bortalag, med ynka fem poäng på bortaplan den här säsongen. Då har laget ändå spelat 14 ligamatcher på bortaplan. Det är verkligen inget vidare bra facit.

Guldläge för Rayo Vallencano?

Att få ett formsvagt Getafe på hemmaplan kan tyckas vara ett guldläge för Rayo Vallecano, som får en förträfflig chans att plocka tre viktiga poäng. Laget har dock ett par tunga avbräck inför den här matchen. Tono, Ebert, Rat och Cobeno är alla skadade. Därtill är Ze Castro och Adri Embarba avstängda i den här matchen. Det påverkar såklart negativt.

Det ska också sägas att laget inte vunnit en ligamatch på snart två månader och att de haft ett väldigt problem med oavgjorda matcher. De har helt enkelt förtvivlat svårt att vinna sina matcher.

Visst, vi håller såklart Rayo Vallecano som klara favoriter här. Att Getafe skulle plocka en trepoängare för första gången sedan 17 januari känns helt enkelt för osannolikt. Vi höjer dock ett varningens finger för hemmalagets skade- och avstängningsavbräck.

Därför spelar vi oavgjort (pengarna tillbaka vid hemmaseger) till 1,80 gånger pengarna hos Redbet. Om Rayo Vallecano vinner voidas alltså spelet. Det känns som en typisk kryssmatch mellan två lag som helt enkelt är för dåliga för att vinna fotbollsmatcher.

 

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 1/4
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rayo Vallecano  1,90 redbet logo
Oavgjort  3,80 nordicbet logo
Getafe  4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,80 redbet logo
Under 2,5 mål  2,12 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: