Speltips RB Leipzig – Bayern Munchen 30/9: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 30 september 2023

Prestige och viktiga poäng står på spel när RB Leipzig och Bayern Munchen drabbar samman i den sjätte omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 30 september 2023 med avspark kl 18:30.

RB Leipzig – Bayern Munchen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots tunga spelartapp under sommaren har RB Leipzig lyckats med något som man inte gjort det senaste säsongerna. Det vill säga, att få en resultatmässigt bra start på säsongen.

Det hela började med att man slog FC Bayern med 3-0 i Supercupen. Därefter åkte man visserligen på en förlust borta mot Leverkusen i Bundesliga-premiären, men sedan har man radat upp fem raka, stabila segrar. Detta om vi räknar in bortavinsten mot Young Boys i Champions League.

Efter att ha vunnit med klara siffror mot Stuttgart, Union Berlin och Augsburg blev det dock jämnare när man förra helgen gästade Mönchengladbach. I en spelmässigt jämn match kunde man till slut vinna sedan Timo Werner gjort matchens enda mål med dryga kvarten kvar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leipzig är undervärderade

Trots en sämre säsong lyckades Bayern Munchen på något vis säkra sin elfte raka titel i Bundesliga i våras. Nu har Thomas Tuchel haft en försäsong på sig att sätta ytterligare prägel och man har inlett säsongen starkt. Efter fem spelade omgångar toppar man tabellen med sina 13 poäng inför den här omgången.

Efter den sämre insatsen Supercupen mot RB Leipzig har FC Bayern spottat upp sig. I ligaspelet kommer man från en 7-0-seger hemma mot Bochum och enda poängtappet så här långt kom i 2-2-matchen mot Leverkusen. Precis som Leipzig har man i veckan spelat en cupmatch med en, till stora delar, roterad startelva. Det räckte ändå för att besegra Preussen Munster med 4-0.

RB Leipzig vann alltså senast de här båda lagen möttes och man vann även med 3-1 på bortaplan när lagen möttes i den näst sista omgången av Bundesliga i våras. Det första mötet i Leipzig förra säsongen slutade 1-1.

Trots den plusstatistiken är det ändå FC Bayern som gäller som favoriter inför den här matchen. Hos spelbolagen ger en rak tvåa omkring dubbla insatsen.

Det faktum att RB Leipzig har sålt sina två bästa spelare under sommaren borde innebära att man inte kan konkurrera med FC Bayern. Som så ofta har man dock värvat klokt och av det man har presterat så här långt att döma så bör man definitivt ha kapacitet att ta poäng här. I mitt tycke är RB Leipzig undervärderade och mitt speltips blir därför 1X till 1.91 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, lördag 30 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo