Speltips RB Leipzig – Liverpool 16/2: Åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 16 februari 2021

Champions League är tillbaka med åttondelsfinalen mellan RB Leipzig och Liverpool tisdagen den 16 februari 2021. Vi rekar med odds.

RB Leipzig - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

När lottningen kom för ett par månader sedan kändes det som att RB Leipzig hade haft väldig otur inför åttondelsfinalen i Champions League, men med tanke på hur säsongen har utvecklat sig känns det plötsligt som att RB Leipzig har en reell chans att göra resultat här.

Liverpool är inte samma lag som har dominerat i Champions League tidigare säsonger, och redan förra säsongen såg vi en tydlig tillbakagång ute i Europa. Nu har den smittat av sig på ligaspelet och det här kan rent av bli en säsong helt utan framgång för Jürgen Klopp.

Nu behöver man ta sig i kragen om man ska ha en chans mot RB Leipzig, ett lag som har mognat i dessa sammanhang, och som bör ha en god chans att ta sig vidare här. Med tanke på att man kunde resa sig mot Manchester United i det avgörandet läget i gruppspelet bör man kunna göra det här också.

RB Leipzig är, lite förvånande för många skulle jag tro, det lag i hela Bundesliga som släpper in minst antal mål. Det gör att jag i utgångsläget lockas av ett underspel här. Spelbolagen är helt övertygade om målfest. Det tror jag är lite för lätt att tänka.

Men Liverpool har enorma defensiva problem och det gör att jag trots allt blickar åt ett annat håll inför det här första av två möten mellan lagen. Ett tidigt mål riskerar dessutom att väcka liv i tillställningen.

Odds på Champions League

Redan i januari månad kom Dominik Szoboszlai in från systerklubben RB Salzburg och tanken var att den offensive spelaren skulle stärka RB Leipzig ytterligare under den intensiva vår som nu väntar, men så har inte riktigt kunnat bli fallet. Åtminstone inte än.

Dominik Szoboszlai har sedan ankomsten haft stora problem med skador och är fortfarande inte redo för spel. Det är inte heller Konrad Laimer eller Benjamin Henrichs, men däremot var Ibrahima Konate äntligen tillbaka på fotbollsplanen i helgen när han hoppade in mot Augsburg.

Emil Forsberg har stått över ett tag, men det mesta pekar på att han ska kunna spela. Det är åtminstone förhoppningen. Nu är kanske inte Emil Forsberg den spelare vars kropp man vågar lita på allra mest, men vi vet att han gärna spelar här i alla fall.

Med allt det här sagt har Liverpool större problem med skador. Naby Keita, Virgil van Dijk, Diogo Jota, Joe Gomez, Joel Matip och förmodligen även James Milner måste stå över här. Fabinho riskerar också att behöva vilas, och Ben Davies är inte helt fit. Det är med andra ord en förvirrande backlinje som kan behöva formeras här.

Det här är ett drömläge för RB Leipzig att få med sig ett bra resultat, med tanke på den historiskt svaga formen i Liverpool.

RB Leipzig +0,5 spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig +0,5
Odds: 1,66
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, tisdag 16 februari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: