Speltips RB Leipzig – Manchester City 4/10: Tidig gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2023

RB Leipzig tar emot Manchester City i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdag den 4 oktober 2023 med avspark kl 21:00.

RB Leipzig – Manchester City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trots, minst sagt, tunga spelartapp i sommar så har RB Leipzig inlett säsongen övertygande. I synnerhet är det positivt då man de senaste säsongerna haft det väldigt tufft under höstens första månader.

I Bundesliga har man tappat poäng mot topplagen Bayer Leverkusen och FC Bayern, men man har vunnit de övriga fyra matcherna relativt klart. Nu kommer man senast från stormötet på hemmaplan mot just Bayern Munchen där man stod för en stark första halvlek. Den bar till en 2-0-ledning i halvtid, men därefter reste sig gästerna och hämtade ikapp till slutresultatet 2-2.

I Champions League fick RB Leipzig också en smakstart då man satte 1-0 redan i den tredje minuten borta mot Young Boys för två veckor sedan. Till slut kunde man ta en rättvis 3-1-seger med sig hem till Tyskland.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Begynnande svacka?

De regerande CL-mästarna Manchester City inledde den här säsongen på samma ostoppbara sätt som i våras. Nu kommer man emellertid till den här matchen med två raka förluster bakom sig och kanske är det, för första gången på mycket länge, som vi ser tecken på en begynnande svacka.

Samtidigt ska man nog vara försiktig med att dra några långtgående slutsatser. Förlusten mot Newcastle förra veckan kom i Ligacupen där man valde att rotera nästan hela ordinarie startelvan. I helgens 2-1-förlust borta mot Wolverhampton dominerade man matchbilden stort, men hemmalaget hade marginalerna på sin sida.

RB Leipzig och Manchester City möttes senast i åttondelsfinalen av Champions League i våras. Det första mötet i Leipzig slutade då 1-1, men i returen blev det en fullständig 7-0-överkörning signerad Man City.

Marco Roses manskap föll ihop fullständigt den gången, men vi kan nog räkna med en jämnare fight här. Hos spelbolagen gäller Manchester City som favoriter till ett odds omkring 1.78.

Avstängde Rodri har varit saknad i de senaste matcherna, men i CL är han tillgänglig för spel och det talar till Man Citys fördel. Jag tror dock inte att det är hela lösningen och det faktum att man har förlorat två matcher kan nog påverka mentalt. Känslan av att Pep Guardiolas maskineri är ostoppbart har naggats lite i kanten och det tror jag att ett skickligt lag som RB Leipzig kan utnyttja. Därtill bör Man City vara relativt nöjda med att ta med sig ett kryss hem från den här tidiga gruppfinalen. Mitt spel blir därför 1X till fina 2.17 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2.17
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 4 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo