Speltips, Reading – Arsenal 18/4: Upplagt för hörnkalas i semifinalen

Emil Jakobsson Publicerat: 17 april 2015

Reading - Arsenal speltips 18 april 2015

FA-cupen går in i sin avgörande fas när Wembley i London står värd för semifinalen mellan Reading och Arsenal. Den förväntade matchbilden talar för ett hörnkalas, åtminstone för det ena laget.

Det är inte första gången vi pratar hörnor och Arsenal på den här sidan. Numera är det en dåligt bevarad hemlighet att huvudstadslaget är ett bra hörnlag, i den bemärkelsen att de faktiskt ofta skapar många hörnor.

Under den gångna Premier League-säsongen har man strax efter Manchester City skapat allra flest hörnor. På hemmaplan har man ett snitt på närmare nio hörnor per match, vilket tyder på att den press laget sätter på hemmaplan ofta genererar en hel del hörnor.

I Championship är Reading ett lag på övre halvan, vilket naturligtvis gör att man för fler matcher. Trots detta har man ett snitt på närmare sex släppta hörnor per match.

Den förväntade matchbilden talar för hörnkalas

När Arsenal åker till Wembley för att möta andradivisionslaget Reading i FA-cupens semifinal tror vi att det är som upplagt för en matchbild som domineras av Arsenal, inte helt olikt den som brukar arta sig på Emirates Stadium. Reading må vara ett lag som krigar in i det sista, men att man skulle ha förmågan att manövrera ut ett formstarkt och spelskickligt Arsenal ser vi som högst osannolikt.

Arsenal är inne i ett stim med åtta raka segrar och har sett allt bättre ut på slutet, mycket tack vare att den digra skadelistan äntligen blivit lite lättare. Samtidigt tror vi att Reading kommer att ligga tätt, slita hårt och göra det svårt för Arsenal. Det öppnar för en matchbild där bollen mestadels befinner sig på Readings planhalva och förhoppningsvis rinner ut till många hörnor för Arsenal.

Ja, det är helt enkelt som upplagt för en het batalj på Wembley. Vi är övertygade om att Arsenal tar tag i taktpinnen och ser till att bedriva sitt sedvanliga passningsspel högt upp på offensiv planhalva. Därför går vi in med en slant på Arsenal över 7,5 hörnor till 2,0 hos Bet365. Det känns som att linan hamnat ett steg för lågt här. Det tackar vi för!

Se matchen gratis

Bet365 sänder matchen för sina kunder gratis, saknar ni konto får ni 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Reading 15,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 6,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Arsenal 1,25 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,5 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,6 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Arsenal över 7,5 hörnor
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Lördag 18/4 kl 18:20
TV:  viasatsport logobet365tv logo Regler och villkor gäller.viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Simon Pålsson