Speltips, Reading – Birmingham 22/4: Championshipfokus

Spelbloggare Publicerat: 22 april 2015

reading birmingham 22/4Championship bjuder på en match under onsdagen – mellan Reading och Birmingham på Madejski Stadium – och därifrån testas ett spel från 1×2-marknaden.

Kanske inte det mest intressanta mötet vi har att se fram emot på förhand – mellan två lag som hittas på den undre tabellhalvan, men redan säkrat sina kontrakt. Reading parkerar på 19:e och Birmingham på 14:e plats, vilket de självklart inte kan vara nöjda med med och nu är det bara att stå ut med de avslutande veckorna, för att sedan ladda om batterierna till nästa spelår.

Reading är fullständigt under ytan för tillfället; spelat fyra oavgjorda och förlorat två på de senaste matcherna. Man gjorde dock en heroisk insats mot Arsenal i FA-cupsemifinalen senast och höll jämnt strå med storklubben ända in på övertiden, innan Alexis Sanchez prickade in slutresultatet 2-1.

Birmingham har mer blandade resultat på sistone, vinster avverkar kryss och förluster – men på bortaplan är problemen enorma. Inte sedan den första matchen under 2015 – mot amatörklubben Blyth Spartans AFC i FA-cupen – har man vunnit och sedan dess har nio spelats på resande fot.

Anton Ferdinand och Jure Travner räknar vi bort för värdens del. Gästerna verkar vara skadefria, men tränaren Gary Rowett har annonserat att det kan experimenteras lite i startelvan. Skulle dock inte förvåna om Reading gör detsamma.

Oavgjort?

Köper att hemmalaget ska vara favoriter, men inte så pass stora som de ställs ut som av spelbolagen. 1×2-marknaden står i 2,05-3,60-3,90 och jag hade, i egenskap av oddssättare, velat skjuta över någon decimal från krysset och tvåan till ettan.

Men vi vet att Blues har stora problem på bortaplan och svårt att hitta nycklar för att vinna matcherna. Nu experimenterar man dessutom en del, men Reading kommer ju från 120 tuffa minuter mot Arsenal under lördagen och kan ha en del trötta ben och huvuden bland spelarna.

Prestationen går före resultatet och ingendera av parterna kommer känna någon desperation att trycka på alltför hårt framåt vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek.

I min bok osar det oavgjort och krysset är värd en mindre insats till störtfina 3,60x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Reading 2,05 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Birmingham 3,90 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 21:00, 22/4
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson