Speltips, Reading – Crystal Palace 11/3: Underhållande kvartsfinal i FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 10 mars 2016

Åtta lag återstår i anrika FA-cupen och fredagen bjuder på ett hett möte mellan Reading och Crystal Palace. Det här är en match med fin potential att bli underhållande.

Det börjar dra ihop sig runt om i Europas olika turneringar och ligor. I engelska FA-cupen har vi nu kommit fram till den sjätte rundan och än finns det en drös med intressanta, potentiella FA-cupvinnare kvar att följa.

Vad som gör FA-cupen extra intressant i sammanhanget är att cupen funnits sedan 1800-talet och att den alltid haft en speciell status i England. Denna status finns kvar än idag och gör matcherna speciella för både supportrar och neutrala åskådare.

Under fredagskvällen åker Crystal Palace, vanligtvis hemmahörande i Premier League, till Reading för ett tufft bortamöte på Madejski Stadium. Gästerna får gälla som favoriter, men känslan är att hemmalaget har goda möjligheter att hota sina gäster. Det är med andra ord en spännande historia som står på schemat. Intressant är att lagen spelat mot varandra tre gånger i FA-cupen, men att den senaste gången var säsongen 1952-53. Crystal Palace har för övrigt tagit sig vidare från samtliga tre möten.

Reading med fin hemmaform

Sedan 2010 har vi lärt känna Reading som ett riktigt starkt cuplag. Laget har nämligen varit i kvartsfinal, även känt som den sjätte rundan, hela fyra gånger sedan just 2010. Det är minst sagt imponerande.

Just nu är laget inne i en fin period och hade det inte varit för förlusten senast mot Huddersfield hade laget haft sju raka matcher utan förlust. Intressant är dock att Reading ännu inte förlorat på hemmaplan under 2016. Nio hemmamatcher har slutat med minst en poäng.

Crystal Palace å sin sida har haft ett mörkt 2016. Laget har inte vunnit en enda match i någon annan tävling än i FA-cupen, där de dock slagit ut tre starka lag i Southampton, Tottenham och Stoke. Totalt har laget fem segrar på sina sex senaste bortamatcher i FA-cupen. I skrivande stund har Crystal Palace dock tolv raka ligamatcher utan seger.

Vår känsla är att Crystal Palace gäller som favoriter, inte minst med tanke på deras fina facit i cupen. Det känns dock som att båda lagen har goda möjligheter att ta sig vidare, inte minst då de fick en förhållandevis enkel lottning med tanke på vilka potentiella motståndare som fanns tillgängliga, däribland Chelsea, Arsenal och Everton.

I egenskap av hemmalag lär Reading trycka fram och vi blir inte förvånade om de fortsätter imponera på hemmaplan. Crystal Palace är ett offensivt intressant lag och lär också hota. Därför spelar vi båda lagen göra mål till hela 1,94 gånger pengarna hos Unibet. Den här matchen har god potential att bli målrik – åt båda håll.

 

 

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:55, fredag 11/3
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Reading  3,30 betway logo
Oavgjort  3,40 bwin logo
Crystal Palace  2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,16 unibet logo
Under 2,5 mål  1,73 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: