Speltips, Reading – Everton 22/9: Full fart framåt!

Spelbloggare Publicerat: 21 september 2015

Sexan i Championship ställs mot sexan i Premier League – det handlar om Ligacupen. Reading är de som agerar värd mot Everton och vi väntar oss en öppen samt målrik batalj.

Skrällarnas cup. En cup där de bästa ofta väljer att vila ordinarie spelare, en cup där de sämre har chansen att spänna musklerna på allvar.

Flera tuffa år har Reading avverkat efter varandra. Inte fören nu, sedan man trillade ur förstadivisionen, har man hittat tillbaka till sin identitet och levererat på allvar. Bara åtta matcher spelade förvisso, men man har visat framfötterna och hittas, som nämnt, på sjätteplatsen i Championship – den sista som leder till det positiva kvalet. Resultatraden är 3-2-2.

Ett uselt fjolår – klart bättre nu. Även Everton ser ut att vara pånyttfödda – är sexa i serien med två vinster, tre kryss och en torsk. Stått för ett par makalösa prestationer, andra mer mediokra; ser ut att ha hittat en bra nivå.

Målrika trenden fortsätter

Rotation – det deklarerar båda tränarna att vi kommer få se. Inte bara den starkare parten, som det ofta blir annars. Känns inte som att cupen tas på speciellt stort allvar – och det bådar för att vi kan få skåda en målrik batalj på Madejski Stadium.

Minus att Kevin Mirallas missar matchen för Everton, han avverkar en tre matchers lång avstängning just nu. Däremot plus, för våra tankar om en målrik match, att försvararen Séaman Coleman är out.

Inte så att Reading imponerat i cupen, trots att man avancerat förbi två rundor. Colchester, från League One, avverkades efter att man fick in 1-0 i den 115:e minuten, på övertid. Därefter en mer underhållande historia, när man vände och vann mot Portsmouth, spelandes i League Two, med 2-1.

Everton verkar alltså ta rätt lätt på cupen. Man var rejält illa ute i den senaste rundan – efter 90 spelade minuter mot Barnsley från League One stod det 3-3 och på övertiden fick man in två baljor. I serien har man spelat lite mer bakåtlutat på resande fot, mer rätt säkert att man vill få upp tempot nu, som det mer sett ut på hemmaplan, när sämre motstånd står på andra planhalvan.

Melodin har ljudit målrikt i Ligacupen hittills: i den första rundan klev 22 av 36 matcher över 2,5 mål och i den andra 16 av 24. Fortsätter på samma spår? Vi misstänker det.

Föredrar över 2,5 mål till 1,975 före BLGM – ja till runt 20 punkter mindre här. Känns som att sannolikheten att Everton får proppen ur är relativt stor. Plockas!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,975 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 22/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Reading 3,50 ladbrokes logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Everton 2,20 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,975 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,89 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: