Speltips, Reading – Queens Park Rangers 12/1: 1X2-tecken hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 11 januari 2017

Det blir ett rakt spel från matchen mellan Reading och Queens Park Rangers i Championship. Närmare dubbla degen bjuds det på när topplaget Reading fortsätter jaga viktiga poäng.

Den oerhört täta toppstriden i Championship rullar vidare med en viktig match under torsdagen, den enda matchen i ligan innan helgen omfamnar oss.

Reading, just nu på tredjeplatsen i tabellen, får besök av Queens Park Rangers, ett lag som dessvärre inte alls är indragna i toppstriden, utan som snarare försöker göra avståndet ner till nedflyttningsplatserna så stort som möjligt. Det är med andra ord lite skilda världar som gäller här.

Hemmalaget har sett starka ut under den här säsongen och har haft en anmärkningsvärd förmåga att vinna sina matcher även när spelet inte fungerat fläckfritt. Tillsammans med bland annat Leeds, som vi såklart följer lite extra med tanke på att svensken Pontus Jansson spelar där, jagar Reading nu serieledande Brighton och Newcastle. Tredjeplatsen innebär en plats i vårens playoff.

Det går inte att blunda för favoritskapet

Queens Park Rangers har sedan att de ramlade ur Premier League förfallit mer och mer. Det här är helt enkelt inte samma klubb eller lag som för ett par säsonger sedan. Nu handlar det som sagt mer om att överleva Championship, snarare än att på allvar försöka ha ambitionen att ta sig upp till engelsk fotbolls finrum igen.

Bortsett från två raka segrar i ligaspelet har formen sett risig ut för QPR, som allra främst är svaga på bortaplan och mot topplag. Mot lag lite längre ner i tabellen har QPR tagit en hel del poäng, vilket är förklaringen till att de trots att ligger på säker mark. Men så fort nivån går upp ett eller två snäpp hänger laget helt enkelt inte med.

En bortamatch mot Reading bör vara precis en sådan match, när QPR inte riktigt räcker hela vägen fram. Därför spelar vi det raka spelet på hemmalaget till 1,91 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor). Med fyra vinster på de fem senaste – där förlusten kom borta mot topplaget Leeds – litar vi blint på Readings form.

Speltips:

Speltips:  Reading vinner
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, torsdag 12/1
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: