Speltips, Real Madrid – Atlético Madrid 22/4: Två speltips från det rykande Madridderbyt

Spelbloggare Publicerat: 22 april 2015
real atletico 22/4
Foto: Bildbyrån

I CL-kvartsfinalen mellan Madrids jättar Real och Atlético ska det koras en vinnare. På Santiago Bérnabeu tror det kan brinna till rejält nere på planen. Kortregn?

Det första mötet slutade oavgjort och nu i returen på Santiago Bérnabeu står Real Madrid som klara favoriter, trots att de inte vunnit mot rivalen på sju raka försök, nio om vi exkluderar övertid. Ettan står i så lite som 1,91, krysset 3,95 och tvåan 5,45 (21/4 19:50). Det innebär att spelbolagen återbetalar 104% på 1×2-marknaden och således finns en möjlighet att köra ett safebet. Då behövs konton hos Bet365 och Betsson. Här har ni vår bonuslista.

Formen ser bra ut hos båda parter; Real Madrid har efter en usel mars månad vunnit fyra av de fem senaste matcherna och spelat en oavgjort. Lördagens seriebatalj mot Málaga vann man med 3-1. Atléticos senaste torsk kom i slutet av februari och sedan dess har tio matcher spelats varav fem vunnit och fem slutat oavgjort.

Det som uppmärksammats mest inför matchen är ändå Reals skadesituation där Gareth Bale, Luka Modric och Karim Benzema alla tre hamnar utanför truppen med bekymmer. Så, det är en svårt decimerad värd vi får se på planen. Därtill är Marcelo out med en avstängning.

Gästerna har ett osäkert kort i anfallaren Mario Mandzukic och från mittfältet räknar vi bort avstängda Mario Suárez. Inte optimalt, men likväl inte i närheten av lika stora problem som Real har.

Sex röda på de åtta senaste

Räknar med att marknaden kommer justera de splittrade oddsen inom ett par timmar och med Reals skadeproblematik och inbördesstatistiken som är i klar fördel för Atlético måste jag testa dubbelchansen X2 till 2,20 hos Betsson. Inte en enda konkurrent är uppe över dubbelt.

Sedan vet vi hur Madridderbyna brukar se ut; grinigt, en massa tjafs och hårt närkampsspel. Här är det dessutom en semifinalplats i potten och ökar sannolikheten markant att vi får se kort, såväl gula som röda.

Nu har bara ett rött kort skickats upp i de fem senaste inbördesmatcherna – mycket tack vare att det ibland varit lite högt i tak och att vissa tjuvnyp hamnat utanför domarens synfält. Här dömer tysken Felix Brynch matchen och han tvekar sällan på att skicka upp korten ur fickan, ibland när det inte ens är befogat.

Nu är han i en helt makalös streak med sex visade röda kort i de åtta senaste matcherna och då tänker jag att vi ska ha en god möjlighet att få se ett även här, i alla fall bättre än oddsen visar på just nu.

Därför – rött kort visas i matchen spelas till 2,62x hos William Hill. Halverad insats på båda spelen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Real Madrid 1,91 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,95 betsson logo 1 000 kr
Atlético Madrid 5,45 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,92 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Rött kort – ja
Odds: 2,20 / 2,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 22/4
TV:  tvsex logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson