Speltips, Real Madrid – Malmö FF 8/12: Ett mirakel i luften?

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2015

Det krävs ett mirakel för att Malmö FF ska kunna säkra tredjeplatsen och fortsatt spel i Europa till våren. Kan skåningarna knipa poäng borta mot Real Madrid?

Det återstår bara en omgång av årets gruppspel i Champions League och i Grupp A ser det mesta ut att vara avgjort. Real Madrid toppar gruppen, tre poäng framför Paris Saint-Germain.

På tre poäng vardera hittar vi sedan Shaktar Donetsk och Malmö FF, där skåningarna har sämre inbördes möten än ukrainarna och därför behöver ta minst en poäng mer än Shaktar Donetsk i sista matchen.

Med andra ord är det ett mirakel som krävs. För ett mirakel är troligen precis vad som behövs för att Malmö FF, med nyckelspelarna Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson avstängda, ska kunna knipa en poäng i Madrid. Förra säsongen fick laget stryk med 5-0 borta mot Atlético Madrid. Det kan möjligen vara en liten fingervisning.

Real Madrid kan lufta spelare

Real Madrid å sin sida har redan vunnit gruppen, men vi kan inte tänka oss någonting annat än spanjorerna går för att vinna gruppen med 16 av möjliga 18 poäng. Det vore närmast löjligt imponerande.

Det ryktas dock om att Rafa Benitez kommer att röra om en del i startelvan inför matchen, för att ge yngre spelare möjligheten att spela på den stora europeiska scenen. Det skulle möjligen kunna vara skåningarnas chans. Bland annat väntas Gareth Bale, Keylor Navas och Luka Modric ställas över.

Oavsett hur många spelare som vilas kommer Real Madrid fortsatt ha ett ruggigt starkt lag på plan och spelare som Cristiano Ronaldo vill spela alla matcher.

Hemmalaget enorma favoriter

Malmö FF saknar alltså lagkaptenen Markus Rosenberg och mittbacksgeneralen Rasmus Bengtsson inför matchen. På träningarna inför matchen, som bland annat ägt rum i Marbella under ett litet träningsläger i helgen, har laget tränat in en 4-5-1-uppställning där Jo-Inge Berget släpar lite bakom Nikola Djurdjic på topp. Småskadade Kari Arnason och Johan Wiland finns med i matchtruppen, trots den oro som funnits i veckan.

Vi kan diskutera potentiella startelvor i all oändlighet, men vad som är desto säkrare inför matchen är att hemmalaget får gälla som stora favoriter. Skåningarna är kända för att slita som djur, men det är en mentalitet som främst burit frukt på hemmaplan. När Real Madrid väl får in första bollen kan det här rinna iväg.

Därför spelar vi Real Madrid -3 (asian handicap) till 2,15 gånger pengarna hos Unibet. Det kan tyckas som en hög lina, men vi tror att gästerna får svårt att näta och när hemmalaget väl fått in första bollen kan det komma både ett, två, tre och fyra mål till. Asian handicap -3 innebär att vi får pengarna tillbaka om Malmö förlorar med exakt tre mål och vinner om segermarginalen är fyra eller fler mål.

Speltips:

Speltips:  Real Madrid -3 (asian handicap)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 8/12
TV:    tvtre logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid  1,10 redbet logo
Oavgjort  13.25 betrally logo
Malmö FF  34,00 titanbet logo
Över 2,5 mål  1,25 redbet logo
Under 2,5 mål  4,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: