Speltips, Real Madrid – Shakhtar Donetsk 15/9: Oddssättarna vimsar på kortmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2015

Shakhtar Donetsk står inför en svår – omöjlig? – CL-kamp borta mot Real Madrid, men spelen i spanjorernas favör är inte av intresse. Istället – kortfokus!

Ukrainsk fotboll har dominerats av Shakhtar Donetsk sedan millennieskiftet, tätt följda av Dynamo Kiev. Den nämnda konkurrenten var också de som toppade den inhemska serien i fjol och det innebar att Shakhtar istället fått kvala hit; i den tredje rundan skickades Fenerbahce ut med 3-0 över två matcher och därefter Rapid Wien med 3-2.

Efter sju omgångar parkerar man på andraplatsen, bakom just Dynamo Kiev med tre pinnar emellan – men formkurvan pekar uppåt; med ligan, CL-kvalet och cupen inräknat så har man 4-1-0 i formraden. Senast krossades Metalist med 5-0 – på bortaplan.

Men den stora favoriten här är ändå Real Madrid – ett Real som ska fajtas om alla titlar som är möjliga. En stark kandidat till att vinna CL, bland annat. I seriepremiären fick man bara oavgjort mot nykomlingen Sporting Gijón, men därefter har man vunnit med 5- respektive 6-0 mot Real Betis samt Espanyol. Mot de sistnämnda skickade ”Marängernas” storstjärna Cristiano Ronaldo in fem strutar.

Låg kortlina

Kvalitetsskillnaden är stor här, men varken 1,18 x polletterna för den raka ettan eller handikappspelen känns speciellt intressanta. Möjligt att spanjorerna faktiskt ställts ut som lite för stora favoriter – dock har jag svårt att ge Shakhtar förtroendet här.

På hörnmarknaden är det däremot klart att oddssättarna är lite fel ute. Bet365’s kortlina är på 3,5 – övern betalar 1,85 och undern 1,95. Undertecknad hade – om jag hade haft den hedervärda titeln som oddssättare – velat plussa på en halv decimal på linan och där haft ungefär samma odds.

Det är med andra ord överspelet som intresserar. Shakhtarspelarna kan omöjligen mäta sig tekniskt med Madrids diton och man har spelat fysiskt mot bättre motstånd tidigare i CL – det måste man fortsätta med för att ha en chans att knycka en pinne härifrån. Räkna med en del tjuvnyp och liknande från deras sida.

Åtta av Shakhtars nio senaste CL-matcher har bjudit på minst fyra kort och Real har fyra i följd med detsamma. Huvuddomaren, kroatiske Ivan Bebek är inte heller speciellt snål med korten – i åtta av hans nio senaste har linan passerats. Ofta med stor marginal.

Över 3,5 kort spelas alltså till 1,85x utan att blinka. Observera att Bet365 rättar ett rött kort som två, maxsumman är därmed tre stycken för en och samma spelare.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/9
TV:  viasatmotor logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo viasatxtra logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid 1,18 redbet logo
Oavgjort 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Shakhtar Donetsk 20,00 betsson logo
Över 2,5 mål 1,35 redbet logo
Under 2,5 mål 3,50 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: