Speltips, Real Madrid – Valencia 9/5: Marängerna något stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2015

Valenciaspelarna tar picket och packet till den spanska huvudstaden, i ett försök att återupprepa januariskalpen mot Real Madrid. Lyckas man?

Det är hyfsat jämnt lopp mellan Barcelona och Real Madrid i toppen av Primera Division. Två pinnar har Real att hämta in under de tre avslutande seriematcherna – och då möter Barcelona bland annat Atlético Madrid. Det är inte i närheten av kört ännu, men klarar man av att klå ett starkt Valencia här?

Formen ser onekligen bra ut i alla fall. Innan 1-2-förlusten mot Juventus i det första mötet av två i CL-semifinalen senast, hade man åtta vinster och ett kryss i formraden. Ändå känns det inte helt som att laget är helt formtoppat; prestationerna sviktar då och då – men en som är formstarkt, det är Cristiano Ronaldo, som exempelvis gjorde lagets alla tre målen i uddamålsvinsten borta mot Sevilla förra veckan. Krävdes en del flyt för att trean skulle inkasseras – det hade lika gärna kunnat sluta 2-2 eller 3-3.

En sak som kan bli problematisk för Real är det täta spelschemat. Från Juventusmatchen har man bara haft fyra dagars vila – och till returen är det dito. Oavsett om man vill fokusera hundra procent på den här bataljen, borde det vara omöjligt för spelarna att inte ha ena ögat på onsdagens supermatch.

Karim Benzema är tillbaka i truppen från sin skada, men det är osäkert om han är redo för 90 minuter. Kvar på skadelistan hittas Àlvaro Medrán, Sami Khedira och viktiga mittfältspjäsen Luka Modric.

Hållit motståndarna under tre mål i 20 raka

Valencia har bara en spelare borta. Rodrigo avverkar alltjämt sin avstängning, men det avbräcket är nästan inte ens nämnvärt. Finns lika bra, om inte bättre alternativ på topp. I rådande målform för de andra spelarna, skulle det med all sannolikhet inte ens bli en startplats för nämnde Rodrigo.

För Valencia handlar det främst om att behålla sin fjärdeplats, vilken leder till kvalet mot Champions League, men det är inte helt omöjligt att klättra ett steg uppåt i tabellen – dock kommer en hel del tur med resultaten krävas. Hur som helst, man har fortfarande allt att spela för.

Formen ser också oerhört bra ut. Senast plockades en enkel trea mot Eibar, vilket var deras 11:e match utan förlust på de 12 senaste. Torsken kom dessutom mot urstarka Barcelona (0-2) – och mot dem kan inte mycket mer krävas spelmässigt.

Till skillnad från Real, behöver Valencia bara fokusera på seriespelet och man har haft en hel vecka att återhämta sig såväl mentalt som fysiskt. Den faktorn ska under underdrivas och bland annat därför känns 1,44x för den raka ettan lite som ett skämt.

Man har hållit motståndarna under tre mål i 20 raka matcher och vann faktiskt med 2-1 mot Real Madrid i inbördesmötet på hemmaplan. Har mycket svårt att se värden kliva över 2,5-målslinan själva.

Till 1,80x tvekar jag inte en sekund på att investera i Real Madrid under 2,5 mål. Oddset får ni hos både Betsson och Betsafe.

Speltips:

Speltips: Real Madrid under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:00, 9/5
TV / Stream:  tvtolv logo unibettv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid 1,44 williamhill logo
Oavgjort 5,25 bwin logo
Valencia 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,40 unibet logo
Under 2,5 mål 3,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: