Speltips, Red Bull Salzburg – Dinamo Minsk 27/8: Föra matchbild med svajigt försvar – målfest?

Spelbloggare Publicerat: 26 augusti 2015

Favoriten föll, precis som vi förutspådde, i kvalmatch nummer ett i play off-rundan till Europa League mellan Dinamo Minsk och Red Bull Salzburg. Nu måste österrikarna framåt och det lämnar ett redan svajigt försvar i sticket. Målpartaj?

Hur bra är egentligen Salzburg? Det är absolut en relevant fråga att ställa. Ut mot Malmö i CL-kvalet två år i följd, en drös av de mest framstående spelarna tappades inför denna säsongen och man är just nu bara sexa i den inhemska serien. Om man var överskattade ifjol, då är det bra mycket värre nu.

Dinamo Minsk är tvåa i en medioker vitrysk förstadivision, bakom ett tokdominerande BATE. Skillnaden mellan toppen och botten är dock stor och Dinamo Minsk ska inte viftas bort i slutspelsdiskussionen. Om gruppspelet nu nås, förstås.

Att ha ett stort bollinnehav är per automatik inte bra – det visades tydligt i det första mötet. Salzburg styrde och ställde, men Dinamo vann med två mål mot noll, varav det andra målet kom i de absoluta slutsekunderna. Detta innebar att vårt spel, Dinamo Minsk +0,25 mål (asian handicap), satt till 2,02x utan att polletterna behövde svettas in.

Soriano tillbaka

Här siktar vi oss på en annan marknad, men värdet uppkommer just för att Dinamo Minsk återigen underskattas av oddssättarna. När ska polletten falla ner? Inte oss att det dröjer emot, dock.

Gott om offensiv kvalité finns det i Salzburg, vilket faktiskt visades i båda matcherna mot Malmö även om man nu blev nollade på bortaplan, och här ska man föra matchen med järnhand – full fart framåt ska melodin ljuda. Det verkar också som att storstjärnan tillika anfallaren Soriano – en fantastisk målspruta – ska vara redo för spel efter att ha varit skadad i det första mötet. Med honom på planen blir det offensiva hotet klart starkare, kontra utan.

Men ja, de defensiva problemen försvinner inte för det. Positionerna ska pushas uppåt och då kommer ett redan svajigt försvar blottas än mer. Dinamo Minsk har kvalité, fick in två mål senast, och ska kunna utnyttja detta.

Rör vi ihop detta tycker jag att det mesta talar för att resultatet blir en – målfest. Att vi får över dubbelt för att båda sidorna ska måla är helt klart av värde och det synas med glädje till 2,10x hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 27/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Salzburg 1,40 williamhill logo
Oavgjort 5,00 mybet logo
Dinamo Minsk 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,77 comeon logo
Under 2,5 mål 2,10 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: