Speltips Redbergslid – Önnered 11/11: Handbollsligan

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Handbollsligan åker på som vanligt och onsdagen den 11 november 2020 är det dags för mötet mellan Redbergslids IK och Önnereds HK.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

I dessa pandemitider känns det som att en hel del sporter, idrotter, ligor och grenar får gå lite på halvfart, men inom svensk handboll har man kunnat köra på i stort sett som vanligt. Ja, förutom att läktarna ekar tomma vill säga.

Det är också en säsong i stora stycken påminner om en vanlig säsong. Handbollsligan domineras som vanligt av IFK Kristianstad, om än inte med samma kraft som för ett par säsonger sedan. Men den nedåtgående trenden, försiktigt nedåtgående trenden kanske ska tilläggas, hos skåningarna har varit tydlig ett bra tag.

IFK Kristianstad dominerar inte minst målmässigt och har nu en målskillnad på hela +51 efter nio spelade omgångar. Det får man ta och imponeras av.

Den som har följt Handbollsligan under 2000-talet och som kanske slumrat bort en del håller nog Redbergslids IK som ett storlag, men trenden på senare år har snarare varit att man ligger i bottenskiktet. Det ser ut att bli en ny, tung säsong för deras del. Dels finns det strul med arenafrågan, och nu har de sportsliga resultaten också sjunkit markant.

Inför onsdagens möte med Önnereds HK, på hemmaplan, har man bara tagit fem poäng på tio omgångar. Det räcker bara till en nästjumboplats.

Odds på Handbollsligan

Det som är riktigt oroande för bortalagets del är att man har tre raka förluster och att man på sina tre senaste omgångar har en svindlande usel målskillnad på -22 på bara tre matcher. Det säger sig själv att det inte bådar gott inför fortsättningen på serien.

Önnereds HK går en aning bättre, är ett par placeringar längre upp och har en reell chans på att nå slutspelet om man fortsätter så här. Men med en lite jämnare, högre nivå.

Nu senast vann man stort mot Eskilstuna Guif på hemmaplan, en meriterande vinst. I matchen innan var man nära att knipa poäng av serietvåan Malmö HK och på det hela taget har man gjort det ganska bra från oktober och framåt.

Det här blir första gången som dessa båda lag spelar mot varandra den här säsongen, men min magkänsla säger att det borde finnas en bra chans för Önnereds HK att skrälla. Enligt spelbolagen är man klar underdog. I min värld är det snarare 50-50.

Därför spelas Önnereds HK att vinna till hela 2,75 gånger smeten hos 888sport.

Redbergslids IK - Önnereds HK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: