Speltips / rek: Manchester City – Bayern München

Emil Jakobsson Publicerat: 1 oktober 2013
Rek: Champions League Manchester City - Bayern München
Foto: Bildbyrån

Champions League snurrar vidare och även onsdagen bjuder på flera riktigt heta matcher med bland annat PSG, Manchester United, Real Madrid, Juventus samt det mötet som vi har hittat ett spel till, Manchester City – Bayern München.

Det är inte bara United som mår dåligt i Manchester. Även City har fått en väldigt tung start på säsongen.

Man ligger just nu sjua i Premier League, en poäng efter Southampton. Man har bara tre segrar, ett kryss och hela två förluster hemma i ligan men i CL slog man Plzen på bortaplan med 3-0.

Bayern München har vunnit sex av sju ligamatcher hemma i Tyskland och ännu inte förlorat någon. Bayern slog CSKA Moskva med 3-0 på hemmaplan i säsongens första CL-match.

Noterbart är att Citys tränare Pellegrini aldrig vunnit mot Bayerns tränare Guardiola när de både ställdes mot varandra i La Liga. Pellegrini tränade Real Madrid, Villarreal samt Malaga i La Liga och under hans tid i Real Madrid förlorade man med 1-0 respektive 2-0 mot Guardiolas Barcelona.

Riskfritt spel: Via Nordcibet får ni hela 500 kr riskfritt spel på matchen + 1 000 kronor bonus.

Fem år sedan City föll på hemmaplan

City har inte förlorat en Europamatch på hemmaplan på hela fem år. Totalt har man 20 raka hemmamatcher i Europa utan en förlust. Frågan är om de regerande mästarna kan bryta den trenden ikväll?

Klubbarna möttes även 2011/12 i gruppspelet och Bayern vann första matchen med 2-0. Den andra matchen mellan lagen var betydelselös då City redan missat avancemanget men vann trots det med 2-0.

Vi väljer att spela BTTS (both teams to score) i den här matchen då båda lagen har en imponerande offensiv. Bayern har gjort 14 mål på sina fem senaste matcher och City 14 mål på deras fyra senaste. De har även producerat mot bättre motstånd som t.ex. Citys 4-1 kross av United och Bayerns 4-1 mot Hannover som ligger fyra i Bundesliga.

Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1,63
Bolag: Nordicbet (Riskfritt spel värt 500 kr + 1 000 kr bonus för nya kunder)
TV: Viasat Fotboll
Fotbollsresa: Se Champions League på plats, boka din fotbollsresa här.
Pengarna tillbaka vid 0-0: Bet365 erbjuder alla sina kunder pengarna tillbaka vid 0-0. För alla regler besök deras sida och nya kunder får 1 000 kr bonus.