Speltips, Rochdale – Stoke 26/1: Högst målsnitt i League One

Spelbloggare Publicerat: 26 januari 2015
rochdale stoke 26/1
Foto: Bildbyrå

Den fjärde rundan i FA-cupen har bjudit på skräll, efter skräll, efter skräll. En match återstår av rundan – kan Rochdale finna inspiration från de andra småklubbarna och ställa till det för Stoke?

Chelsea, Tottenham, Manchester City och Swansea – hejdå. Liverpool och Manchester United till omspel. Alla mot klart sämre motstånd, i vissa fall mot lag flera serier ner i systemet. Att FA-cupen är en skrälltät cup, det visste vi – men den här veckan har varit helt makalös. Den enda toppklubben i PL som gjorde jobbet och avancerade vidare var Arsenal som efter en hel del nerv lyckades besegra Brighton med 3-2.

Rochdale är inblandade i den supertäta striden om kvalplatserna till Championship. De är femma och innehar således en av platserna, men till den undre tabellhalvan skiljer bara tre pinnar. Glappet mellan det ljusgröna och röda området är bara på tio. Har en engelsk serie någonsin varit såhär jämn?

Gäller därmed för Rochdale att balansera cup- och seriespelet bra, även om spelschemat ändå inte är speciellt tajt. Deras form är fin och tre raka vinster har plockats, varav den ena kom mot Championship-laget Nottingham Forest.

Stoke är även de formstarka; har fyra vinster, ett kryss och endast en torsk på de fem senaste matcherna. Man har hittat upp på tiondeplats och spelar inte för annat än enstaka placeringar nu i slutspurten av serien. Mer eller mindre en omöjlighet att nå en Europaplats – eller trilla ur. Cupen kan således prioriteras på ett annat sätt än vad flera andra PL-klubbar kan.

8/10 matcher över 2,5 mål

Rochdale har en slagkraftig offensiv, men mindre stabil defensiv. Målsnittet i deras seriematcher är på hela 3,12 per match – flest i hela League One. Målskyttet fördelas främst på tre olika spelare; anfallaren Henderson (12), mittfältarna Done (10) och Vincent (9). Blir att se upp med för ”The Potters”.

I deras senaste match hade backlinjen ett ålderssnitt på 22,5 år och troligtvis kommer de ställa upp med samma spelare nu mot Stoke. Finns stora problem med försvarsspelet – orutin bland annat – men framåt ska de kunna hota Stoke rejält.

Stoke är mer kompletta och balanserade och deras matcher är i regel ganska målsnåla, men i FA-cupen har det sett annorlunda ut och där har man både gjort och släppt in en drös mål. I åtta av de tio senaste matcherna i turneringen har det blivit minst tre mål.

Räknar med målkalas på Spotland Stadium… Över 2,5 mål spelas till 1,875 gånger pengarna på Bet365. För bästa odds, klicka in på asianfliken och välj överspelet därifrån.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Rochdale 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Stoke 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,00 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,875 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian)
Odds: 1,875 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 21:00, 26/1
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson