Speltips, Rögle BK – Brynäs IF 26/11: En mer återhållsam matchbild

Simon Pålsson Publicerat: 25 november 2016

Att det skulle bli någon hawaiihockey när Rögle BK tar sig an Brynäs IF känns föga sannolikt. Det öppnar för ett intressant speltips inför lördagens spännande SHL-möte mellan lagen.

Underspelen på SHL fortsätter att gå bra, något vi har med oss i tankarna inför lördagens SHL-möte mellan Rögle BK och Brynäs IF nere i skånska Ängelholm.

Hemmalaget har sex förluster på sina sju senaste matcher och ser så där trubbiga ut som ett formsvagt lag kan göra. Den risiga formen har också gjort att skåningarna rasat lite i tabellen och hamnat i botten tillsammans med Leksands IF och Djurgårdens IF. 18 inspelade poäng på 20 är hur som helst inget vidare facit.

På hemmaplan är Rögle aningen bättre än på bortaplan, men det är fortfarande ett lag som har svårt att ta tag i taktpinnen och vinna sina matcher genom att köra över motståndaren. Därför är en aningen mer tillknäppt historia mot ett defensivt starkt Brynäs att vänta.

Ett helt annat lag på bortaplan

Traditionellt sett har Brynäs ofta varit ett defensivt starkt lag, som vilat på en tydlig organisation och ett uppoffrande spel för varandra. Den här säsongen har den offensiva delen av spelet också visat sig vara väldigt starkt. Laget har tillsammans med serieledande Frölunda varit klart målfarligast så här långt.

På bortaplan får vi dock ofta se ett Brynäs med en lite annan approach till matcherna. Här är fokus snarare på att täppa till bakåt och hindra hemmalaget från att göra mål, snarare än att trycka på för mål på mål på mål, som ofta är fallet på hemmaplan. På de tre senaste bortamatcherna har laget till exempel bara gjort fyra mål, klart under det totala målsnittet.

Med det i åtanke känns en något mer försiktig historia väntad här. Hos Unibet (1 000 kronor) får vi 1,95 gånger pengarna på under 5 mål i matchen (ordinarie tid). Det är dessutom asian handicap, varpå vi får pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 26/11
TV:   cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: