Speltips, Rögle BK – Karlskrona HK 15/2: Dags för livsviktiga poäng

Simon Pålsson Publicerat: 14 februari 2017

Det här är på många sätt en sorglig historia till SHL-match, med två lag väldigt långt under isen formmässigt. Det kan å andra sidan öppna för en väldigt viktig trepoängare för gästerna.

Endast en SHL-match serveras den här onsdagskvällen. Precis som vanligt är det nedsläpp klockan 19:00, då hemmalaget Rögle BK tar sig an Karlskrona HK. Det här är en match som sticker ut ordentligt, men kanske av lite fel anledning.

Det här är nämligen seriens två allra mest formsvaga lag. Förutom vinsten för Rögle senast, 2-1 borta mot ett svagt Djurgården, ser det beckmörkt ut för både Rögle och Karlskrona just nu. Förlustraderna är långa och i nuläget har exempelvis Karlskrona inte vunnit på närmare en och en halv månad.

2-1-vinsten mot Djurgården satt långt inne, men förutom det har skånska Rögle inga vinster så långt ögat kan nå. Med andra ord är det här två extremt formsvaga lag. För Karlskronas del är det nästan värre, då laget i skrivande stund fortfarande ligger på kvalplats till SHL-slutspelet.

För Rögles del är säsongen redan körd och resten av våren handlar uteslutande om att toppa formen inför det viktiga SHL-kvalet, där ett tufft och formstarkt motstånd från Hockeyallsvenskan väntar.

Bättre läge att vinna kommer inte

Poängmässigt är det ingen som helst tvekan om att det är Karlskrona som har mest att spela för här. I nuläget har laget inte mer än en poäng till godo på Djurgården, som ligger på den där försmädliga platsen precis utanför kvalet till SHL-slutspelet.

Med andra ord behöver Karlskrona vinna här och det kommer garanterat inget bättre läge att plocka en trepoängare än här. Seriens överlägset sämsta lag, som dessutom har risig form, står för motståndet. Inte ens hemma i Ängelholm har Rögle visat sig vara något att räkna med, varpå Karlskrona kan ta den relativt korta resan med gott självförtroende.

Med tanke på den risiga formen i båda läger förväntar vi oss ingen målexplosion här. Risken är dock att Karlskrona – ja, vi tror att det är gästerna som ligger närmast en vinst – sprattlar till med en topprestation när det krävs som mest. Då kan det ramla in 3-4 mål åt det hållet. Att Rögle skulle lyckas med något liknande känns föga otroligt. Tänk också på att Karlskrona, sin risiga form till trots, har en styrka i sin defensiv. 96 insläppta mål på 41 matcher ger ett snitt som bara fem SHL-lag slår den här säsongen. Det talar ännu mindre för att Rögle skulle trycka in ett gäng puckar.

Rögle under 2,5 mål (ordinarie tid) spelas därför till 1,83 gånger pengarna hos Bwin.

Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Rögle BK under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 15/2
TV: cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream: cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: