Speltips, Rögle – Djurgården 7/1: Sjätte raka segern?

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2016

Efter en veckas uppehåll får de äntligen ge sig ut på isen igen. Djurgårdens IF tar sig till Ängelholm med förhoppningen att hålla i sin minst sagt fina trend mot just Rögle BK.

SHL-året 2016 har fått upp farten och torsdagen den 7 januari bjuder på en rad spännande möten. Bland annat tar Rögle BK sig an Djurgårdens IF hemma i Ängelholm. Där kan vi snacka en oviss, men mycket intressant match, så här på förhand.

Det här blir båda lagens första match för det här året, vilket betyder att de båda haft en veckas ledighet sedan sin sista match. För Rögles del blev det en stabil 6-2-seger hemma mot HV71 senast, men i övrigt har skåningarna haft det väldigt tungt under december månad.

I skrivande stund har laget sju poäng upp till tiondeplatsen, som innebär playoff till slutspelet. Om det ska bli aktuellt med en sådan plats krävs att laget hittar tillbaka till formen som de trots allt visat prov på ett par gånger under säsongen. Problemet har dock konsekvent varit den bristande stabiliteten, men när skåningarna prickar rätt i sin prestation är de ett lag som är svåra att knäcka – inte minst på hemmaplan.

Djurgården med stort övertag

Djurgården å sin sida tog en fin skalp senast, när de bortaslog Brynäs med 3-1. December månad bjöd på blandat kompott, men laget tog faktiskt ett par tunga segrar – bland annat mot Skellefteå, Brynäs gånger två och Växjö Lakers. Det är inte illa alls.

Intressant är att Djurgården har ett rejält övertag på Rögle inför det här mötet. Laget har nämligen fem raka segrar mot skåningarna och de har dessutom den fina målskillnaden 21-7 mot Rögle. Det är anmärkningsvärda siffror.

En omstart är alltid vansklig att försöka förutse, men känslan är att det vore dumt att förbise det faktum att Djurgården har ett så starkt övertag på Rögle. Därtill är de ett starkare lag, som dessutom visat fin form under december månad.

Därför spelar vi den raka tvåan, Djurgården vinner under ordinarie tid, till fina 2,35 gånger pengarna hos Unibet. Det tycker vi är ok betalt.

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  2.35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 7/1
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rögle BK  2,70 titanbet logo
Oavgjort  4,35 betrally logo
Djurgårdens IF  2,35 unibet logo
Över 4,5 mål  1,70 betsson logo
Under 4,5 mål  2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: